REKLAMI GEÇ

Beyaz Cennet’te Ramazan bereketi

Beyaz Cennet’te Ramazan bereketi

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Denizli’nin dünyaca ünlü turizm bölgesi Pamukkale’deki turizmciler, geçen yılki olumsuzluklar nedeniyle yüzde 45’lik kayba rağmen bu yıldan umutlu olduklarını söyledi. Yılın ilk 3 aylık diliminde ziyaretçi sayısında yüzde 35’lik bir artış görüldüğü, bayram tatili için yapılan rezervasyonlarla birlikte otellerdeki doluluk oranı yüzde 80’e ulaştığı belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Haziran 2017 Perşembe, 11:57

Deniz TOKAT-Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
‘Beyaz cennet’ olarak bilinen Pamukkale’de, geçen yıl turizm ardından görülen olumsuz sezonun ardından bu yıl umut verdi. ‘Beyaz cennette’ geçen yıla oranla Rus turist sayısında gözle görülür bir artış olurken, şifalı sıcak su ve termal kaynakları sebebiyle bölge; Kore, Çin, Malezya, Tayvan gibi ülkelerden gelen turistlerin ilgisini çekiyor. Pamukkale’ye girişlerde geçtiğimiz yıla oranla 2017 yılının ilk 3 ayında 35’lik artış oldu. Ramazan Bayramı tatili için yapılan rezervasyonlarla birlikte otellerdeki doluluk oranı yüzde 80’e ulaştı.

TURİZMCİ 2017 YILINDAN UMUTLU
Denizli Turistik Otelciler Derneği (DENTURAD) Başkanı Gazi Murat Şen, geçen yıl turizm adına kötü bir sezon geçirdiklerini bir yıldan umutlu olduklarını söyledi. Yaz sezonunda Rus turistlerin Pamukkale’ye yoğun ilgi göstermesini beklediklerini ifade eden Şen, şunları söyledi:

“Elimize gelen rakamlardan turist sayısının arttığını görüyoruz. Özellikle Rus turistlerin yoğun bir şekilde Türkiye’ye ilgi gösteriyor. Bu ilgiden dolayı da yaklaşık 5 milyon civarında Rus misafiri ülkemizde ağırlayacağız. Ülkemize gelen bu misafirlerin bir bölümü, Pamukkale’yi ziyaret edecek. Pamukkale Rus turistlerden yoğun ilgi görecek. Bunun dışında Uzak doğudan gelen misafirlerimiz de özellikle Pamukkale ve bölgemize yoğun ilgi gösteriyor. Japon, Kore, Çin, Tayvan ve Malezya gibi ülkelerden gelen misafirlerimiz de bölgemizi ziyaret ediyor. Kış aylarında da Avrupalı turistlerin bölgemizi ziyaret etmesini bekliyoruz. Bölgemize yerli turistlerde ilgi göstermekte, Pamukkale ve Denizli için 2017 sezonu iyi geçeceğini tahmin ediyoruz.”

“ÖREN YERLERİ BELİRLİ GÜNLERDE ÜCRETSİZ OLSUN”
Dernek olarak Pamukkale ve diğer ören yerlerine girişlerin belirli gün veya tarihlerde ücretsiz yapılması için yetkili yerlere dosya sunduklarını söyleyen Şen, böyle bir uygulamanın gelecek nesillere doğal ve kültürel hazinelerin daha iyi tanıtılması ve ören yerlerinin hareketlilik kazanmasına katkı sağlayacağını belirtti. Yurtdışında bu ve buna benzer çeşitli uygulamaların yapıldığını vurgulayan Şen, şöyle konuştu:

“Fransa’da Louvre Müzesi yılın belli dönemlerinde, ayın ilk pazar günü ücretsizdir. İngiltere’deki British Müzesi, ABD ve İtalya’daki ören yerleri ile müzelere belli dönemlerde ücretsiz olarak girilebiliyor. Ülkemizde de bu uygulamanın yapılması çok iyi olur. Hem turizmcilere hem de esnaflara katkı sağlar. Bakanlar kurulundan bu bayramda, köprü ve otobanların ücretsiz yapılmasına ören yerlerinin de ilave edilmesiyle vatandaşların bu bölgeye girişinin sağlanmasını istiyoruz. Kurul umarım bu bayramda bize bu müjdeyi verir.”

DOLULUK ORANI SEVİNDİRDİ
Ramazan Bayramı öncesinde beyaz cennet Pamukkale’de doluluk oranlarının yüzde 80’e yaklaştığını belirten Şen, “Otellerde Denizli ve Pamukkale olarak bir yoğunluk yaşıyoruz ama vatandaşlarımız kış mevsiminden yeni çıktığımız için sahil bölgelerine daha fazla yoğunluk gösteriyor. Büyük metropollerden sahil bölgelerine geçerken vatandaşlarımızın bir günde Pamukkale’yi ziyaret ederek UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan, beyaz cenneti ziyaret ettiklerini görüyoruz. Vatandaşlar tatil süresince hem deniz kum güneşi, hem de termal özelliklerinden dolayı Pamukkale’yi, kültürel özelliklerinden dolayı da Hiarapolisi ziyaret ederek buradan mutlu bir şekilde ayrılıyorlar” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı