REKLAMI GEÇ

Denizli ve turizmin tanıtımı için “Termal iyi gelir”

Denizli ve turizmin tanıtımı için “Termal iyi gelir”

Turizm alanında Türkiye’nin sayılı projeleri arasında yer alan ‘Termal İyi Gelir’ projesi için kampanyaya destek olan kurumlar bir araya geldi.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 13 Nisan 2018 Cuma, 13:12

Denizli’yi ve özellikle Pamukkale’yi etkin bir şekilde tanıtmak amacı ile 2016 yılında Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile hayata geçirilen ‘Termal İyi Gelir’ projesi için kampanyaya destek olan kurumlar basınla bir araya geldi.

Colossae Thermal Otel’de düzenlenen basın toplantısına, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, Colossae Thermal Otel sahibi Abdurrahman Karamanlıoğlu, Shikka Marka Sahibi Mukaddes Başkaya ve projenin reklam yüzü Özge Ulusoy katıldı.

ŞEN: “BAŞARI ARTIYOR”
Projenin kampanyalarının bu yıl da yurt içi ve yurtdışındaki açık hava, sosyal medya, yazılı ve görsel basınla devam edeceğini belirten DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, “Denizli’nin turizm potansiyelini artırmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Termal iyi gelir çalışmasının meyvelerini almaya da devam ediyoruz. Geçen yılın ilk üç ayında Pamukkale’ye gelen turist sayısı 143 bin 700 olurken, bu rakam 2018 yılının ilk üç ayında 216 bine ulaştı. Geçen yıla nazaran yüzde 51 oranındaki artış, ‘Termal İyi Gelir’ in başarısını gözler önüne serdi” diye konuştu.

ERDOĞAN: “DESTEĞİMİZ SÜRECEK”
DTO Başkanı Uğur Erdoğan, projeye her zaman destek vereceklerini belirterek, “Leodikya Geleceğini Aydınlatıyor Projesi’ni hazırladık. 1.5 milyon liralık bir proje. Bir ilk olacak, öncelikle bunu belirtmek isterim. 2017’de gelen turist sayısında ciddi bir düşüş var. Turizm kuşağı oluşumuna yönelik çalışmalarımızı, takip etmeye devam edeceğiz. Yabancı yatırımcıların bölgemize çekmek için de ekibimizle çalışmaları ortaya koyacağız” diye konuştu.

KOCASERT: “PAMUKKALE VE LAODİKYA ÖNCELİĞİMİZ”
DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ise turizmin çeşitli olması gerektiğini savundu. Kocasert, “Denizli’de kayak merkezi, teleferik, Pamukkale ve termal sular var. Biz DENİB olarak Leodikya ve Pamukkale’ye özel önem veriyor, tüm çalışmalarımızda bu temalar üzerinde duruyoruz. Ama ortada ciddi bir sorun var. Özellikle uluslararası alanda, ‘Havlunuz bornozun güzel tamam da Pamukkale’ye direk uçuş var mı’ sorusuyla sık karşılaşıyoruz. Bunun da çözülmesi gerekiyor.” diye konuştu.


ZOLAN: “DÜNYADA BAŞKA PAMUKKALE YOK”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, başka bir Pamukkale’nin olmadığının altını çizerek, “Dünyada Denizli gibi birçok güzelliklere sahip olan şehir yok. Denizli hem ikliminde hem de termal sağlıkta baskın olma noktasında hızlı adımlarla yürüyen bir şehir. 2000 yıl öncesinde derdine çare bulamayanların, derman bulmak için geldiği yer Denizli. Jeotermal anlamda baktığımızda 20 dereceden 250 dereceye çıkan yerler var ve her kaynağın içeriği farklı. Bunları kendimize saklayamayız. Tüm dünyaya anlatmamız lazım. Sesimiz çıktığı kadar bağıracağız. Bu proje ile adımlarımızı atıyoruz. Destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

‘Termal İyi Gelir’ projesinin reklam yüzü Özge Ulusoy da hem ülkenin turizmine katkı sağladığını hem de çocuklara miras bırakıldığı için projenin içinde yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı