REKLAMI GEÇ

Hierapolis’te kazılara mola

Hierapolis’te kazılara mola

Pamukkale’de bulunan Hierapolis Antik Kenti kazı ve restorasyon çalışmalarının bu yılki etabı tamamlandı. İtalyan Kazı Heyeti Başkanı Ord. Prof. Dr. Francesco D’Andria, Vali Şükrü Kocatepe’yi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Eylül 2015 Pazar, 10:38

Valilik makamında gerçekleşen ziyarette Hierapolis Antik Kenti’nde bu yıl yapılan kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında Vali Şükrü Kocatepe’ye bilgiler veren İtalyan Kazı Heyeti Başkanı Ord. Prof. Dr. D’Andria, çalışmalarda önemli buluntuları gün ışığına çıkardıklarını söyledi.

Cehennem Kapısı, Aziz Philippus Kilisesi ve Mezarında çalışmalar yaptıklarını anlatan D’Andria, “2015 yılında Antik Çağda Cehennem Girişi olarak adlandırılan mağaranın üstünde yer alan theatronun restorasyon çalışmaları sırasında mağaraya girildi ve keşiflerde bulunuldu. Girişin bulunduğu yerde Pamukkale’nin beyaz travertenlerini oluşturan CO2 gazı yayan termal su kaynağının içinde Hellenistik Dönem kült kullanımına ilişkin objeler ortaya çıkartıldı (İ.Ö. II. yüzyıl). Buluntular kutsal mağaranın kadınlar tarafından özel kullanımını düşündürmektedir” dedi.

Plouton ve Persephone’ye adanmış kutsal alandan önce mağara tanrıça Kybele’ye tapan Phrygia halkı tarafından ziyaret edildiğini de belirten D’Andria, ” 2011 yılında keşfedilen Havari Aziz Philippus’un mezarının içinde yer aldığı kilisede New York Kaplan Vakfı’nın desteği ile kazı ve restorasyon çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde kutsal alanın kesin olarak Aziz Philippus kültüne adanmış olduğunu doğrulayan buluntular ortaya çıkartıldı. Bu buluntu ile Havari Philippus’un mezarının mevcudiyeti ve kutsal alanın İ.S. V-X. yüzyıllar arasında önemli bir hac merkezi olduğu kesin olarak kanıtlanmıştır. Ephesos’ta loannes ve Hierapolis’te Philippus Küçük Asya’da ölen ve mezarı bulunan İsa’nın yegane havarileridir” diye konuştu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı