REKLAMI GEÇ

İhalenin üzerinden 1 ay geçti, Pamukkale alt üst oldu

İhalenin üzerinden 1 ay geçti, Pamukkale alt üst oldu

Türkiye genelindeki tüm örenyeri ve müzelerin ortak ihalesinin yapılmasının üzerinden 1 ay geçti. Turkuaz Grubu’nun kazandığı ihale kapsamındaki yerlerden biri olan Pamukkale perişan durumda. Pamukkale’de antik havuz çevresi ve örenyerindeki tüm satış yerleri kapalı, turistler içecek su bile bulamıyor. Pamukkale’de birçok bölge ise terk edilmiş görünümünde.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Şubat 2017 Perşembe, 17:41

Aralarında Pamukkale ve Laodikya’nın da bulunduğu Türkiye genelindeki 376 örenyeri ve müze ihalesi yaklaşık 1 ay önce gerçekleştirildi. Pamukkale ve Laodikya örenyeri girişlerini Turkuaz Grubu devralırken, büfe ve satış yerleri de Firuz Bağlıkaya’ya verildi. İhalede en yüksek teklifi veren Firuz Bağlıkaya’nın şirketi Tatil Seyahat Turizm A.Ş. büfe ve satış noktalarını 10 yıl boyunca işletme hakkını elde etti. Firma, bunun karşılığında 320 milyon dolar ciro elde etmeyi ve minimum 51 milyon 300 bin dolar kira ödemeyi taahhüt etti.

ARADAN 1 AY GEÇTİ AMA…
Yılda yaklaşık 2 milyon turistin ziyaret ettiği Pamukkale, yarıyıl tatili nedeniyle özellikle yerli turistlerin ilgisi arttı. Ancak, ihalenin üzerinden 1 aylık süre geçmesine rağmen, oturtulamayan sistem nedeniyle Pamukkale’de içler acısı bir hal ortaya çıktı.

BÜFE VE SATIŞ YERLERİ ÇALIŞMIYOR
Büfe ve satış merkezlerinin işletmesini alan Firuz Bağlıkaya’ya ait şirket bir türlü aktif hale geçemedi. Örenyeri ve Antik Havuz çevresinde bulunan satış noktaları hala kepenklerini açmadı, yetersiz personel nedeniyle de çalışmalar ağır aksak yürüyor. Büfe ve satış yerleri faaliyete geçmediği için Pamukkale’ye gelen turistler bir su bile alamıyor.

ANTİK HAVUZ KRİZİ
Turistlerin en çok ilgi gösterdiği Antik Havuz’da ise nakit ödeme sıkıntısı yaşanıyor. Personelin yetersizliği ve sistemin hala kurulmamış olması nedeniyle kredi kartı kabul edilmiyor, turistlerden girişler için nakit para talep ediliyor.

Büfe ve satış yerlerinin kapalı olmasının yanında, ağır aksak ilerleyen tadilat çalışmaları nedeniyle Beyaz Cennet harabeye döndü. Bir çok bölgede gelişigüzel bırakılmış malzemeler görüntü kirliliği yaratıyor.

GAZİ MURAT ŞEN: KRİZ BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ
Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, benzer şikayetleri aldıklarını ve yerinde incelemeler yaptıklarını belirterek, Pamukkale’nin halinin içler acısı olduğunu söyledi.

Yarıyıl tatili nedeniyle turist sayısında artış olduğunu belirten Şen, “Ancak gelen turistler hayal kırıklığı yaşıyor. Su almak için bile büyük zorluklar yaşıyorlar. Pamukkale’nin imaj kaybının önüne geçmek için bu krizin hızla çözülmesi gerekiyor. Yılda 2 milyon turistin geldiği Pamukkale’ye bu görüntüler yakışmıyor” dedi.

Sıkıntılı olan turizm sezonunda DENTUROD olarak başlattıkları TERMALİYİGELİR adlı kampanyayla yerli turistleri Pamukkale’ye çekmeye çalıştıklarını hatırlatan Şen, “Bunun için büyük emek sarf eden turizmciler, gelen misafirlerin memnuniyeti için bu tür aksaklıkların olmamasını ve sorunun çözülmesini istiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı