REKLAMI GEÇ

Kuzey Kapı’da gelinen aşama Vali Kocatepe’yi kızdırdı

Kuzey Kapı’da gelinen aşama Vali Kocatepe’yi kızdırdı

Denizlihaber.com’un “3.4 milyona kapı” başlığıyla duyurduğu Pamukkale Kuzey Kapı’sının yenileme çalışmaları sürüyor. Bölgede inceleme yapan Vali Şükrü Kocatepe, 1 Nisan 2016’da tamamlanması gereken kapıda gelinen aşamayı yeterli bulmadı ve yetkililere “Süre uzatımı söz konusu değil, gece gündüz çalışın, süresinde bitirin” talimatı verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mart 2016 Çarşamba, 16:26

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale’ye Fikri Sağlar’ın Kültür Bakanlığı döneminde 1 milyon 300 bin lira harcanarak yapılan uzay çatılı kuzey giriş kapısının yıkılıp, yeniden yapılması için 28 Temmuz 2015’te ihalesi gerçekleştirildi, 28 Ağustos 2015’te de yer teslimi yapıldı.

denizli-vali-sukru-kocatepe-kuzey-kapi-insaati-ic-1

KUZEY KAPIDA İNCELEMELERDE BULUNDU
Vali Şükrü Kocatepe, Pamukkale Kuzey Kapı’da sürdürülen çalışmaları yerinde görmek için bölgede incelemelerde bulundu. Vali Kocatepe, Pamukkale’den sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Soyhan, YİKOB’dan sorumlu Vali Yardımcısı Alaattin Aktaş, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy ile birlikte Kuzey Kapı’da yapılan mağaza ve sosyal tesis alanlarını yerinde inceledi.

denizli-vali-sukru-kocatepe-kuzey-kapi-insaati-ic

GELİNEN AŞAMADAN MEMNUN KALMADI
YİKOB’dan sorumlu Vali Yardımcısı Alaattin Aktaş’tan çalışmaların son durumu hakkında genel ve teknik bilgiler alan Vali Kocatepe, Pamukkale Kuzey Kapı’da planlanan çalışmaların tamamlanması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1 Nisan’a kadar izin verdiğini ifade etti. Çalışmaların bu tarihe kadar bitirilmesi talimatını veren Vali Kocatepe, “Çalışmayı hızlandırın” talimatı verdi.

Talep edilmesi halinde 24 saat çalışma izni verebileceğini söyleyen Vali Kocatepe, “Çalışmayı hızlandırın, ekip sayılarını artırın. Herkes işini en güzel ve hızlı şeklide yapsın. Şu yapılan çalışmaların dışında henüz yapımına başlanmayan giriş kapısı, çatılar gibi çalışmaları ek ekiplerle bir an önce başlatın. Bir yandan kolonları çıkın, bir yandan üstü kapatılır. Zaten genel iskelet tamam, görünüyor ama diğer ayrıntıları neden yapmıyorsunuz? Bir an önce başlayıp zamanında bitirin” dedi.

denizli-vali-sukru-kocatepe-kuzey-kapi-insaati-ic-3

KESİNLİKLE EK SÜRE VERİLMEYECEK
Çalışmanın tanınan süre olan 1 Nisan 2016’ya kadar çalışmaların mutlak suretle tamamlanması gerektiğini vurgulayan Vali Kocatepe, “Buradan size kesinlikle ek süre vermeyeceğimi söylüyorum. Ama 24 saat çalışma izni isterseniz, ‘gece de çalışalım’ diyorsanız izni hemen verelim. Ama şartnamede belirlenen sürenin dışına kesinlikle çıkılmayacak. Havalar çalışma için son derece uygun. Verilen süre içinde bitiremezseniz cezası var. Bir an önce bitirelim” dedi.

denizli-vali-sukru-kocatepe-kuzey-kapi-insaati-ic-2

KAPIDA NELER OLACAK
Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan onaylı projeye uygun olarak, tüm birimler betonarme temel üzerine tek katlı olarak inşa edilecek. Çelik karkas taşıyıcılı, iç kısımları alçıpan, çelik karkas arasında ısı yalıtımı, üzerine OSB, üzerine su yalıtımı, üzerine ahşap çitalı taşıyıcı karkas, üzerine 1. sınıf vakumlu emprenyeli ve koruyucu cilalı ahşap yalı baskısı kaplamadan oluşacak olan yapıların üzeri teras çatı şeklinde inşa edilecek. 6 hediyelik eşya mağazası, 2 kafe, 1 mutfak, 1 bilet satış ofisi, danışma, güvenlik odası, bekleme salonu, VİP salonu, sağlık odası ve doktor odasının bulunduğu yapıların nakdi gerçekleşme oranı %13,97, fiziki gerçekleşme oranı ise %25 olarak açıklandı.

denizli-vali-sukru-kocatepe-kuzey-kapi-insaati-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı