REKLAMI GEÇ

Pamukkale’nin terk edilmiş görüntüsü tepki çekti.

Pamukkale’nin terk edilmiş görüntüsü tepki çekti.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan Beyaz Cennet Pamukkale, adeta ilgisizlikten terk edilmiş bir bölge izlenimi veriyor. Duyarlı bir vatandaş “Pamukkale ve Hierapolis’te gördüklerim” başlığı ile sosyal medyada paylaştığı fotoğraflar, ilgisizliğin belgesi gibi…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Şubat 2019 Çarşamba, 14:02

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği, Denizli’nin turizm geliri açısıdan en büyük kapısı Pamukkale’de duyarlı bir kişinin çektiği fotoğraflar, Pamukkale’de yaşanan içler acısı ilgisizliği ve sorumsuzluğu gözler önüne serdi.

Adeta Pamukkale’nin her köşesi görüntü kirliliği oluşturan malzeme ve objelerle dolu.

“Pamukkale ve Hierapolis’te gördüklerim” başlığı ile çektiği fotoğrafları sosyal medyada yayınlayan ve altına da “Dünya harikası sanki kaderine ve özel işletmelere terk edilmiş gibi görünüyor. Biraz göz zevki, biraz ilgi yeter. Fazla masrafa bile gerek yok aslında” notunu düşen duyarlı vatandaşın serzenişleri ve fotoğrafları destek gördü ve yetkililer göreve davet edildi.

Bilindiği üzere Pamukkale örenyeri 2014 yılı itibariyle Özel İdare yönetiminden alınıp önce TÜRSAB’a (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği), 4 yıl sonra ise özel bir şirkete devredilmiş, yönetim sorunları bu devirlerden sonra tartışmalı hale gelmişti.

Aynı zamanda örenyeri giriş fiyatlarının da artış gösterdiği bu yönetim değişikliği, Özel idare döneminin demirbaşlarını da tartışmalı hale getirmişti.

Yukarıda söz konusu edilen fotoğraflarda görülen pek çok malzeme, o dönem Özel İdarenin (kamuya ait ve Büyükşehir Belediyesine devredilmek zorunda olan) demirbaşları arasında bulunmaktaydı.

Özellikle havuz girişinin soluna düşen ve tel örgü ile çevrili dahili alandaki masa ve sandalyeler, o dönemin protokolünü ağırlamak üzere kullanılan demirbaş masa ve sandalyeleriydi.

Ayrıca çevrenin bakımsızlığı ve havuz temizliği konusunda geçtiğimiz yaz aylarında Denizli İl Kültür Müdürlüğü ile görüşmek üzere defalarca girişimde bulunulmuş, ancak yanıt alınamamıştı.

Yorumlar

fatih   -  Bağlantı 7 Şubat 2019, 08:34

Dağa beton dökebilen belediyemiz Pamukkale tarihi yerleşkesinin tüm bakım çalışması ve arazi çalışmalarına talip oldu ihaleye girdi ama yinede oranın sorumluluğu belediyemize verilmedi. Denizli belediyesine ait olsa sorumluluk emin olun yine cennetti

berrin   -  Bağlantı 6 Şubat 2019, 16:03

Dağa beton döken belediye bununla ilgilenseydi keşke !!! Yazık

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı