REKLAMI GEÇ

Pamukkale’ye tatilci akını

Pamukkale’ye tatilci akını

Travertenleriyle dünyaca ünlü beyaz cenneti Pamukkale, ziyaretçi akınına uğruyor. UNESCO dünya kültür mirası listesinde bulunan Pamukkale’ye gelen turistler, beyaz travertenlerin üzerinde gezerek tatilin tadını çıkarıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2014 Perşembe, 14:36

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

Beyaz travertenleriyle dünyaya ün salan Pamukkale’ye yerli ve yabancı turist akını devam ediyor. Özellikle hafta sonları yerli turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Pamukkale’de travertenlerin üstünde binlerce kişi yürüdü ve suyla temas etti. Yerli ve yabancı turistler, Pamukkale’nin travertenlerinde yürürken hatıra fotoğrafı da çektiriyor.

Pamukkale, özellikle Rusya, Ukrayna, Almanya, İngiltere, Japonya, Güney Kore, İsviçre ve Avusturya gibi ülkelerden yoğun ilgi görüyor. Yaklaşık 7 bin yatağın bulunduğu bölgedeki otellerde ramazan ayının ardından doluluk oranı yüzde 95’e ulaştı. Geçen yılın ilk 7 ayında Pamukkale’yi 911 bin 524 kişi ziyaret ederken bu yılın ilk 7 ayında ise ziyaretçi sayısı yaklaşık yüzde 10 artarak 993 bin 839’a yükseldi. Geçen yıl boyunca Pamukkale’yi toplam 1 milyon 699 bin 772 kişi gezdi.

Pamukkale Turizm Derneği Başkanı Oysal Aslan, Pamukkale’ye dünyanın çeşitli yerlerinden ziyaretçilerin geldiğini söyledi. Aslan, “Ramazan ayı nedeniyle yerli turistin gelmemiş ve doluluk oranı düşmüştü. Şimdi ise oteller neredeyse yüzde 95 civarında doluluk yaşıyor. Bu da bizleri sevindiriyor. Pamukkale’nin muhteşem travertenlerine gelen turistler, keyfini çıkarıyor, hatıra fotoğraflarını çektiriyor” dedi.

GALERİ-ANONS

Yorumlar

ali akturk   -  Bağlantı 24 Ağustos 2014, 21:27

sayın başkan turist neden arttı söylemeyı unutmuş, ilave edeyim ki, ören yerini işleten tursab yetkilileri kendilerine pay çıkarmasın.hiç bir şey yapmadan hazıra kondular, yirmi yıllık çalışmanın kaymağını denizlinin elinden tıngır mıngır aldılar koca denizliden ses çıkmadı:turistler genelde antalyadan ve anadolu turlarından bıracda fethiye marmarıs bodrum ve kuşadasından gelirler pamukkaleye.bu sezon hiçbir tanıtım yapılmadan neden arttı, israil turları iptal antalya merkezli, mısır da öylesine hala sorunlarıyla ugraşıyor.antalyaya gelen artış oranı kadar pamukkale ve aynı zamanda demre turlarıda arttı.ne turizm mudurluğu ne tursab yetkılıleri hiçbir şey yapmadı turist artışı için.sadece geçmişde turaş ve pamukkale işletme müdürlüğünün yaptıklarının uzerine konanlar göle düştü.denizlime ne kaldı koca bir hiç, tursab birkaç vinç birkaç araç tahsisi yaparak bazılarını kandırabilir ,,,şu an hiçbir işletmecilik yok, travertenlerde, marka havuz kleopatra havuzuda yakında bu kafayla zarar görecek birkaç yıl içinde bu kafayla pamukkale biter….göreceksiniz….denizlililer….denizli buyuksehir yada adıyla pamukkale belediyesi yerel yönetimler işletmelidir pamukkaleyi.pamukkale denizlinin, pamukkale her zaman beyaz…

doğan   -  Bağlantı 14 Ağustos 2014, 16:51

tatil cenneti diyorsunuzda yollarını gören yok sanırım.kaç aydır hatta kaç yıldır çekilen eziyeti kimse neden görmezden geliyor.keyfe keder yol çalışması yapılıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı