REKLAMI GEÇ

TÜRSAB’dan Hierapolis’e 400 bin TL

TÜRSAB’dan Hierapolis’e 400 bin TL

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Hierapolis antik kentinde devam eden kazı çalışmaları için 400 bin TL destek verecek.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 20 Mayıs 2014 Salı, 11:35

Ören yerleri ve müzelerde inceleme yapmak için Denizli’ye gelen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi (DOSİMM) Müdürü Çetin Arslan Vali Abdulkadir Demir’i ziyaret etti.

Ziyaret esnasında açıklama yapan Demir, Denizli’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Denizli’de 5 ayrı kazı çalışması yapıldığını belirten Demir, “Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi (DOSİMM) Müdürü Çetin Arslan bizleri ziyaret etti. Denizli Kültür ve Turizm Bakanlığı açısından, Kültür ve Turizm Bakanlığı da Denizli açısından çok önemli. Çünkü, Denizli’de 19 tane antik şehir, yaklaşık 900 civarında kültür ve tabiat varlığı bulunmakta. İlimizde şu anda 5 bölgede kazı çalışması devam ediyor. Çalışmalar Denizli başta olmak üzere Türkiye ve tüm dünya için büyük önem taşıyor. Çünkü buradan çıkan eserler dünya tarihine ışık tutacak” dedi.

“DENİZLİ DÜNYA TARİHİNE IŞIK TUTACAK”
Denizli’de devam eden kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında detaylı bilgi veren Vali Demir, “2013 yılında Denizli’de önemli çalışmalar yapıldı. Laodikya antik kentinde kazı çalışmaları 12 ay boyunca aralıksız olarak devam ediyor. Bu çalışmalar Türkiye’ye örnek oldu. Hierapolis ve Tripolis’te gerçekleştirdiğimiz kazılarımız da aralıksız olarak devam ediyor. Çok önemli buluntular elde edildi ve korumaya alındı. Bu yıl içinde yapılacak çalışmalar için, bakanlığımızdan taahhüt aldık ve ödenek konusunda Denizli sıkıntı yaşamayacak. Kazı çalışmalarımız aralıksız olarak sürecek, Denizli dünya tarihine ışık tutacak” dedi.

ULUSOY’DAN DESTEK SÖZÜ
Pamukkale’nin TÜRSAB’a devredilmesinden sonra buradaki işleyişi yakından takip ettiklerini belirten Vali Demir, “Bilindiği üzere ihale ile Türkiye’de müzeler ve ören yerlerinin hemen hemen tamamı TÜRSAB’a verildi. Ancak burada yapılan çalışmalar ve işleyişler hem valiliğimiz tarafından hem de bakanlığımız tarafından her zaman incelenecek ve kontrol edilecek. Çünkü Pamukkale bizim için çok önemli. Gerekli hassasiyeti TÜRSAB ailesi de gösteriyor. Geçtiğimiz aylarda TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile görüştük ve hassasiyetimizi anlatarak yerelde eksik olan konular hakkında bilgi verdik. Başta kazı çalışmaları olmak üzere destek istedik. Geçen hafta Başaran Ulusoy bey, telefon ile arayarak Denizli’ye ve Pamukkale’ye sonuna kadar destek vereceklerini belirtti. Tahmini olarak oradan 400 bin TL civarında bir destek gelmesini bekliyoruz. Bu kaynağı Hierapolis’teki kazı çalışmalarında kullanacağız. Ama mali destekten çok Pamukkale’nin korunması ve yaşaması bizler için daha önemli” dedi.

Yorumlar

DEMOKRAT BAKLAN   -  Bağlantı 20 Mayıs 2014, 16:38

14.Ocak.2014 tarihinde yani Ulusal ve Yerel Basında Sayın Ekonomi Bakanımız Nihat ZEYBEKCİ “Pamukkale orada duruyor. Sadece işletmesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tüm Türkiye’de yaptığı tekdüze uygulaması var. Sadece Pamukkale ve Denizli’yle ilgili bir şey değil. Biz Denizli’nin farklılaştırılmasını istedik, bununla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Şu anki haliyle tabii ki devredildi. ‘Pamukkale Denizli’den gitti, Denizlilere kapatıldı, Denizli’nin değil artık’ diye algılanıp yorumlanması, bunun başka anlamlara taşınması pek normal değil. Biz o gelirleri fazlasıyla alırız geriye de. Orada asıl olan, Denizli Büyükşehir Belediyemiz’in o işi çok daha iyi yapacağına inanıyoruz. Bugüne kadar Özel İdaremiz çok iyi yaptı. Belediyenin de aynı güzellikte devam edeceğine inanıyoruz. Tabii tüm Türkiye’de bu örnekler yok. Kültür ve Turizm Bakanımız’ı buraya getirip göstereceğiz.Görüşmelerimiz devam
edecek.”demişti.Aradan 4 ay 9 gün geçti acaba Sayın Bakanımız Kültür Turizm Bakanlığı nezdinde PAMUKKALE için ne gibi kazanımlar elde etti.Kamuoyunu bilgilendirse seviniriz. Sayın Valimizin TÜRSAB’dan 400.000 Tl.sözü aldık diyor.Bu miktar PAMUKKALE’nin bir kaç günlük geliri sayılır.Bu PAMUKKALE gelirleri ile fazla ilgilenmek geçmişteki Denizli Valilerimize pek hayırlı olmadı.SAYGILARIMLA.!!!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı