REKLAMI GEÇ

Beyaz Cennet’te ‘Balon’ turizmi başladı

Beyaz Cennet’te ‘Balon’ turizmi başladı

Denizli’nin UNESCO’nun dünya miras listesinde yer alan en önemli turizm merkezi beyaz cennet Pamukkale’de Türk Hava Kurumu (THK) tarafından balon turizmi düzenlenmeye başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2014 Cuma, 10:05

Sabah ve öğleden sonra rüzgârın durumuna göre Pamukkale Mahallesi’nden havalanan üç balon Beyaz Cennet Pamukkale, Hierapolis Antik Kenti ve ören yeri üzerinde 45 dakika, 1 saat aralığında uçuş yapıyor. 4-10 ve 15’er kişilik üç balonla yapılan uçuşlarda günde ortalama 100 – 150 yerli ve yabancı turist Pamukkale’nin eşsiz güzelliğini havadan da görüp bol bol fotoğraf çekiyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, balon uçuşlarına yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi. Denizli, turizminin çeşitlenmesi bakımından Pamukkale semalarında yapılan balon uçuşlarının çok önemli olduğunu belirten Müdür Korkmaz, “Denizli’de turizmin çeşitlendirilmesi için yapılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Kış turizmi için Bozdağ Kayak Merkezimiz hazırlanırken, ilçelerimizin doğal güzelliklerinin görülmesi için jeep safari, traking güzergâhları belirlenmişti. Şimdide Pamukkale’de balon uçuşları başladı. Beyaz cenneti havadan seyir etmek insanı bu doğal güzelliğe bir kez daha hayran bırakıyor” dedi.

Yorumlar

ali akturk   -  Bağlantı 5 Aralık 2014, 21:56

2013 baharından beri uyuyor THK balonları gunaydın sayın il müdürü,çok ilgilisine turizm ile ama geriden

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı