REKLAMI GEÇ

BÜYÜKŞEHİR’İN LAODİKYA İLE İMTİHANI!

BÜYÜKŞEHİR’İN LAODİKYA İLE İMTİHANI!

  İki mecradan akıp gelen, bu günlerde ise aynı mecradan akmaya başlayan bir hikaye bizimkisi. Pamukkale ve Laodikya’nın hikayesi. Önceki zamanlardan devrolup gelen hikayelerin son on yıllık ortak serüveni. 19 Ağustos 2008 günü Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, 2016 yılı 31 Aralık tarihine kadar geçerli bir protokol imzaladılar. Protokole göre Laodikya ören yeri işletilmesi,  gişe, güvenlik, kazı ekibinin iaşesi,…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2016 Salı, 15:03

denizli-yasar-tok-laodikya-h

 

İki mecradan akıp gelen, bu günlerde ise aynı mecradan akmaya başlayan bir hikaye bizimkisi. Pamukkale ve Laodikya’nın hikayesi. Önceki zamanlardan devrolup gelen hikayelerin son on yıllık ortak serüveni.

19 Ağustos 2008 günü Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, 2016 yılı 31 Aralık tarihine kadar geçerli bir protokol imzaladılar. Protokole göre Laodikya ören yeri işletilmesi,  gişe, güvenlik, kazı ekibinin iaşesi, ve daha bir dizi konuda Denizli Belediyesi sorumluydu.

Diğer yandan, on yıllardır işletme sorumluluğu tartışılan Pamukkale, tüm girişimlere karşın hala Denizli İl Özel İdaresi işletme sorumluluğu olarak devam ediyordu. 11 Kasım 2006 tarihli Bakanlık ve Özel İdare Protokolü, 2012 yılında yenilenmiş, işletme sorumluluğu 2016 yılı sonuna kadar uzatılmıştı.

Hikayenin buraya kadar olan bölümü nihayet suların durulduğu, istenen ve arzu edilen sonuçların kent yönetimi adına tescil edildiği mutlu sonla tamamlandı.

Ya sonra?

Sonra işler karıştı.

Bir yıl önce İl özel İdaresi adına yenilenen Pamukkale işletme protokolü, üzerinden henüz bir yıl geçmişken Kültür ve Turizm Bakanlığınca fesh edildi. Yani Pamukkale ‘Denizli’nin elinden alındı.’

Bakanlık şimdi de son darbeyi vurmaya hazırlanıyor. Haziran sonunda ilan edildiği üzere iki ayrı duyuru yaptı. Birisi, içlerinde Laodikya ve Pamukkale’nin de olduğu 376 “Müze ve Örenyerleri Gişelerinin Kiraya Verilmesi İşi İhalesi”, diğeri ise aynı yerlerdeki 181 adet “Müze ve Örenyerleri Satış ve Ticari Alanları ile GES Mağazalarının Kiraya Verilmesi İşi İhalesi”

Bizim hikayemiz işte bu karışık dönemin serüveni. Yani son on yıl içinde yaşanan Pamukkale ve Laodikya olaylarının son yıllarda nasıl karmaşıklaştığı? Pamukkale’ye göz dikmişken, eldeki Laodikya’nın da ‘gitti gidiyor’ noktasına nasıl geldiğinin hikayesi.

Tüm bu gelişmelerle en büyük kaybı yaşayan Denizli Büyükşehir Belediyesi oldu. Peki, her şey olup biterken Belediye nasıl ve neden bu kadar iradesiz, pısırık, etkisiz kaldı? İşte bu soruya yanıt aramanın ve yazmanın zamanı geldi. Hikayenin adı o nedenle “Denizli Belediyesi’nin Laodikya ile İmtihanı” oldu. Siz yine de o başlığı “Pamukkale ve Laodikya elden giderken Denizli Büyükşehir Belediyesi pirinç peşinde!” şeklinde okuyabilirsiniz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı