REKLAMI GEÇ

Booking.com’un kapatılmasına tepki

Booking.com’un kapatılmasına tepki

Pamukkale Turizm Derneği (PAMTURDER) Başkanı Adem Kaya, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin açtığı dava sonucu, Hollanda menşeili online rezervasyon portalı Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerin durdurulması kararını eleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2017 Salı, 14:49

PAMTURDER Başkanı Adem Kaya yaptığı açıklamada, TÜRSAB’ın açtığı dava sonucu Hollanda menşeili online rezervasyon portalı Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verildiğini söyledi.

Adem Kaya, internet üzerinden 200 ülkeden otel, pansiyon ve hostel arayanların bir numaralı kaynağı olan ve rezervasyonlarıyla kolaylık sağlayan Booking.com’un faaliyetlerinin durdurma karanının turizmciye darbe vuracağını belirterek, “Ülkemiz turizmine ve Pamukkale’de bulunan işletmelere, turizmin bu denli kötü seyrettiği bir dönemde darbe vurmuştur. İşletmelere rekabet edememe ve yatırım yapamama noktasına getirmiş, turistlere ucuz fiyattan hizmet vermeye mahkum etmiştir. Booking.com, turizm ve otelciler için büyük bir reklam kaynağıdır. Uzun süredir bu portaldan günlük 3-5 oda rezervasyonu alan tesisler sezonun başladığı bu tarihlerde hiç rezervasyon alamamaktan dolayı mağdur olmuştur. Kararla birlikte bölgemiz büyük bir gelir kaybına da uğramıştır. Booking.com’un kapatılması otelcileri direkt olarak etkilemiştir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı