REKLAMI GEÇ

Ankara’yı horozlar bastı

Ankara’yı horozlar bastı

Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Ankara Ankamall AVM’de düzenlenen Denizli Tanıtım Günleri, renkli görüntülere sahne oldu. Denizli tüm yönleri ve kurmaylarıyla başkente resmen çıkarma yaptı.

/ DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2012 Cumartesi, 12:55

Denizli, tekstilinden sanayisine, mermerinden kültürüne, tarihinden tarımına, müziğinden enerjisine kadar bütün yönleriyle Başkent Ankara’da görücüye çıktı. ‘Denizli Tanıtım Güleri’ ilk günden vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı ve stantlar Başkentlilerin akınına uğradı. Ankara’nın en büyük Alışveriş Merkezi olan Ankamall da düzenlenen tanıtım günlerine Başkent sakinleri adeta akın etti. AVM’nin içinde ve dışında konuşlandırılan stantlarda, Denizli’ye özgü ürünler sergilendi. Tanıtım günlerinde ayrıca aralarında ünlü mankenlerinde bulunduğu defilede Denizli tekstil ürünleri sergilendi.

Ankamall AVM’de düzenlenen Denizli Tanıtım Günlerine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, DTO Başkanı Necdet Özer, DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Vali Abdülkadir Demir, bugün Ankara’nın Denizli’yi konuk ettiğini belirterek, “Denizli denince insanların aklına mutlaka Pamukkale gelir. Sokaktan çocuğu çevirseniz, Pamukkale deyince bunun Denizli’de olduğunu bilir” dedi.

Denizli’nin şu anda Türkiye ihracatında sekizinci sırada olduğunu hatırlatan Vali Demir, “İlimiz 2011 yılında üç milyar dolar ihracat yaptı. 2012 yılında şu ana kadar 4 tane dünyanın değişik yerlerinde büyük fuarlara katıldık. Şimdi niye Ankara? Çünkü biz şunu görüyoruz. Dünyada ne kadar ihracat yaparsak yapalım şunu gururla söylüyoruz ki, Türkiye artık dünyanın zengin ülkeleri arasında. Biz yerli piyasayı, Anadolu’yu ihmal ederek istediğimiz noktaya gelemeyiz. Tanıtım hatırlanmak demektir. Denizli bilinir, Denizli tanınır, Denizli’nin gündemde olması, Ankara’nın gündeminde olması İzmir’in, İstanbul’un gündeminde olması çok önemli” dedi.

Bu organizasyonu yaparken bütün Denizli’nin bir araya geldiğine dikkat çeken Vali Demir, “Denizli’de bütün işler istişare ederek ve konuşularak yapılır. Hiç kimse hiçbir işe tek başına sahip çıkamaz. Bugünde sizlerle birlikte bu güzellikleri paylaşıyoruz“ diye konuştu.

Konuşmaların ardından, aralarında ünlü mankenlerinde bulunduğu defile izleyicilerin beğenisine sunuldu. Defilede, el dokuması ipek Buldan ürünleri, Osmanlıyı yansıtan ürünler ile yeni dönem ev tekstili ürünler sergilendi. Defilenin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar Denizli stantlarını ziyaret ettiler.

Stantlarda, tüm dünyaya ihraç edilen havlu, bornoz, çarşaf, nevresim ve Buldan Bezi, Serinhisar leblebisi, Hollywood ünlülerinin banyo ve mutfaklarını süsleyen traverten mermer, NASA’nın uzay çalışmalarında kullanılan kablolar, tarihi ve kültürel değerler, tarım ürünleri, Yeşilyuva ayakkabısı, cam ve Çeşm-i Bülbül ürünleri başta olmak üzere Denizli’yi yansıtan ve İlimizde üretilen ürünler vatandaşlara tanıtılıyor.

Tanıtım günlerinde ayrıca, şifalı kaplıcalar ve termal tesisler ile her yıl dünya genelinden milyonlarca insanı ağırlayan Pamukkale, binlerce yıllık geçmişi bünyesinde barındıran Hierapolis, Laodikya ve Tripolis Antik Kentleri ve ören yerleri de Ankaralılara anlatılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı