REKLAMI GEÇ

Denizli’de turizme dev tahsis

Denizli’de turizme dev tahsis

Kültür ve Turizm Bakanlığı, aralarında Denizli’nin de bulunduğu 23 ilde Hazine ve ormana ait 96 kamu arazisini turizm amaçlı yatırımlar için tahsis edecek. Denizli’deki tahsisler ile Akköy bölgesinde yeni termal konaklama tesisleri, kür merkezi, günübirlik tesisler ve golf sahası yapılacak.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 27 Şubat 2016 Cumartesi, 11:39

Kültür ve Turizm Bakanlığı, “Denizli Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi”nde bulunan 12 araziyi 49 yıllığına turizm amaçlı yatırımlar için tahsis edecek. Turizm amaçlı yatırımlara tahsis edilecek bölgede 8 termal konaklama tesisi, 2 termal kür tesisi, 2 günübirlik tesis yapılacak. Bölgeye bir de 18 delikli golf sahası yapımı planlandı.

BAŞVURULAR BAKANLIĞA YAPILACAK
Mülkiyeti Hazine ve ormana ait olan arazilerin tahsis ihalesine katılacakların istenilen belgeleri 31 Mart’a kadar “Bakanlık Genel Evrağı (AG Katı), İsmet İnönü Bulvarı No: 32 Emek – Çankaya / ANKARA adresine elden teslim etmeleri gerekiyor.

BİLGİ VE BELGELER TÜRKÇE OLACAK
Girişimcilerin vereceği tüm bilgi ve belgelerin Türkçe olması gerekiyor. Ancak, Türkçe tercümelerin ilgili ülkelerdeki Türk konsoloslukları veya Türkiye’deki kendi konsolosluklarına onaylattırılması koşuluyla, söz konusu bilgi ve belgeler yabancı dilde de verilebilecek. Değerlendirmede onaylı tercüme edilmiş metin esas alınacak.

BİRDEN FAZLA TAŞINMAZ İÇİN BAŞVURU YAPILABİLECEK
Girişimciler, birden fazla taşınmaz için başvuruda bulunabilecek. Ancak talep edilen her taşınmaz için ayrı şartname bedeli ödenerek, ayrı bir başvuru dosyası hazırlanacak ve tahsis şartnamesinde istenilen diğer bilgi ve belgeler başvuru dosyasına eklenecek

Başvuru ile ilgili ayrıntılı bilgi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Arazi Tahsis Dairesi Başkanlığı, İsmet İnönü Bulvarı No: 32 Kat: 3 06100 Emek – Çankaya / ANKARA adresinden alınabilecektir. Ayrıca 0312 212 91 89 nolu telefondan da bilgi edinilebilecek.

DENİZLİ’DEKİ TAHSİSLERLE İLGİLİ BİLGİLER ŞÖYLE:
Resmi Gazete’de yayımlanan ilanın detayları ve tahsise açılan arazilere ilişkin özellikler ise şöyle açıklandı:

-Denizli, Pamukkale, Gölemezli Mahallesi Cinderesi Mevkii. Mülkiyet orman. 120 yataklı termal konaklama tesisi (otel).

-Denizli, Pamukkale, Gölemezli Mahallesi Cindere Mevkii. Mülkiyeti orman. 500 yataklı termal konaklama tesisi.

-Denizli, Pamukkale, Gölemezli – Çeşmebaşı mahalleleri Ömerölen Mevkii. Mülkiyeti Hazine. 18 delikli golf sahası ve 300 yatak kapasitesi golf tesisi+termal konaklama tesisi (Otel veyaTatil Köyü )

-Denizli, Pamukkale, Gölemezli -Çeşmebaşı mahalleleri Ömerölen Mevkii. Mülkiyeti Hazine. 300 yataklı termal konaklama tesisi

-Denizli, Pamukkale, Gölemezli – Çeşmebaşı mahalleleri Ömerölen mevkii. Mülkiyeti Hazine. 400 yataklı termal Konaklama tesisi.

-Denizli, Pamukkale, Gölemezli – Çeşmebaşı mahalleleri Ömerölen mevkii. Mülkileti Hazine. 300 yataklı termal konaklama tesisi.

-Denizli, Pamukkale, Gölemezli – Çeşmebaşı mahalleleri, Ömerölen mevkii. Mülkiyeti Hazine. 200 yataklı termal konaklama tesisi.

-Denizli, Pamukkale, Gölemezli – Çeşmebaşı mahalleleri Ömerölen mevkii. Mülkiyeti Hazine. 150 yataklı termal konaklama tesisi

-Denizli, Pamukkale, Gölemezli -Çeşmebaşı mahalleleri Ömerölen mevkii. Mülkiyeti Hazine. Termal kür tesisi (5.654,17 m2 kapalı inşaat alanı).

-Denizli, Pamukkale, Gölemezli – Çeşmebaşı mahalleleri Ömerölen mevkii. Mülkiyeti Hazine. Termal kür tesisi (3.080,60 m2 kapalı inşaat alanı).

-Denizli, Pamukkale, Gölemezli – Çeşmebaşı mahalleleri Ömerölen mevkii. Mülkiyeti Hazine. Günübirlik tesis (3.238,97 m2. kapalı inşaat alanı).

-Denizli, Pamukkale, Gölemezli – Çeşmebaşı mahalleleri Ömerölen mevkii. Mülkiyeti Hazine. Günübirlik konaklama tesisi (1.681,83 m2 kapalı inşaat alanı).

Yorumlar

ali akturk   -  Bağlantı 28 Şubat 2016, 06:27

Devletin bu tahsislerine kimse başvurup almaz, hele bu krizde.Arazi tahsisi yerine pamukkale,karahayıt,develi,akköy,yeniköy mahallelerindeki halkın arazilerini turizm alanı ilan etse, imara açsa Kütahya belkide Afyonu yakalarız…..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı