REKLAMI GEÇ

DENTUROD Başkanı Şen, siyasilerin ilgisizliğinden yakındı

DENTUROD Başkanı Şen, siyasilerin ilgisizliğinden yakındı

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, Denizli Milletvekillerine sitem etti. Şen, “Pamukkale ve tarihi yerlerimiz, Kültür Bakanımız ve milletvekillerimiz tarafından yalnız bırakılıyor”dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Şubat 2019 Perşembe, 12:48

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen,
Unesco tarafından kültürel ve doğal varlık olarak tescil edilen dünyadaki 35 yerden biri, dünya harikası Pamukkale, St. Philippus Kilisesi, Plutonion kutsal alanı ve Cehennem Kapısı gibi değerlere sahipken “Neden bu değerlerimizi uluslararası düzeyde bir açılışla tüm dünyaya tanıtamıyoruz?” diyerek, önce Kültür Bakanlığı, sonra da Denizli Milletvekillerine sitemde bulundu.

DENTUROD Başkanı Şen, “Hem ülkemizi hem kentimizi tüm dünyada daha fazla tanıtabilme, kentimizin ve ülkemizin bu alandaki önemini daha da fazla arttırabilme imkanı varken, Hierapolis, Laodikeia, Tripolis antik kentlerinin her biri ayrı ayrı bulunmaz değerlerken, Laodikeia kutsal kilisesi ayağa kaldırılmışken, Tripolis mozaikleri gün yüzüne çıkartılmışken, her üç değerimiz ile kentimiz ve dünya arasında kültürler arası köprü kurabilme imkanı varken neden dünyaya bu varlıkları uluslararası düzeyde açılış yaparak tanıtmıyoruz?” diye konuştu.

Tüm dünya ülkelerinin kıskanarak baktığı değerlerin siyasetçiler tarafından yalnız bırakıldığını, Kültür ve Turizm bakanı Ertuğrul Günay’dan sonra sadece seçim dönemi kısa bir süre Kültür ve Turizm Bakanlığı yapmış Yaşar Topçu haricinde hiçbir Kültür ve Turizm Bakanı’nın bölgeyi ziyaret etmediğinden yakınan Gazi Murat Şen, “Günay’ın bakanlık döneminden sonra mevcut bakanımız Sayın Mehmet Ersoy da dahil altı bakan değişti. Sayın Ömer Çelik, Sayın Mahir Ünal, Sayın Yalçın Topçu Sayın Nabi Avcı, Sayın Numan Kurtulmuş ve halen görevde olan Sayın Mehmet Ersoy. Türkiye’de en çok ziyaretçi alan ören yeri Hierapolis, Pamukkale neden gereken ilgiyi Kültür ve Turizm bakanlığımızdan ve Denizli Milletvekillerimizden göremiyor?” dedi.

Bugüne kadar Denizli’nin ulusal ve uluslararası arenalarda tanıtımı konusunda DENTUROD olarak Büyükşehir Belediyesi ve ilgili ilçe belediyeleriyle çok verimli çalışmalar yürüttüklerini, bunların sonuçlarını Denizli Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleşen “TERMAL İYİ GELİR”tanıtım kampanyası ile aldıklarını da dile getiren Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, “Türkiye 2018 yılında %22 civarında ziyaretçi artışı yakalarken, Pamukkale ören yeri %43 artışı yakalamıştır.Sadece 2018 yılında Pamukkale’yi 2 milyon 170 bin kişi ziyaret etmiş ve antik havuzda 375 bin kişi yüzmüş Pamukkale’yi ve Hierapolis’i teninde hissetmiştir” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Pamukkale’deki değerleri ve tanıtım anlamındaki düşüncelerini dikkate almasını umut ettiklerini de söyleyen Şen, DENTUROD olarak çeşitli defalarda çeşitli çağrılarda bulunarak Denizli’nin bu değerlerinin kültür turizmi, inanç turizmi, arkeoloji turizmi, termal turizm bağlamında dünya markası haline gelmesi için yerel yönetimlerle işbirliği yaptığını da dile getiren Şen, “Ancak burada uluslararası bir tanıtımdan, farklı bir konseptten bahsediyoruz. Bu nedenle Kültür ve Turizm Bakanlığımızın kentimize daha fazla önem vermesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı