REKLAMI GEÇ

DENTUROD Başkanı’ndan ihale çağrısı

DENTUROD Başkanı’ndan ihale çağrısı

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Türkiye genelindeki müze ve örenyerlerinin 7 eylül’de ihaleye çıkarılacağını belirterek, toplu yerine ayrı ayrı ihaleye çıkarılmasını istedi, bu sayede Denizli’deki yerel yönetimlerin Pamukkale ve Laodikya’yı almalarının mümkün olacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ağustos 2016 Salı, 12:25

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye genelindeki tüm müze ve örenyerlerindeki gişeler ile satış ve ticari alanları ihaleye çıkaracağını hatırlatan DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, 376 müze ve örenlerinin 5 yıllığına toplu olarak kiralanmasına yönelik ihale 7 Eylül’de gerçekleştirileceğini, geçici teminat tutarının 35.7 milyon TL olarak belirlendiğini ifade etti. İhalede tahmin edilen bedelin de 1.2 milyar TL olması beklediklerini anlatan Şen, ihaleyi alacak olan şirketlerin de işe 1 Ocak 2017’de başlayacağını kaydetti.

GARANTİ EDİLEN CİRO 1.6 MİLYAR TL
Bakanlığın proje kapsamı dışında kalan 103 müze ve örenyeri gişelerinin işletimi, giriş kontrol sistemlerinin modernizasyonu ve yönetimi işini de 30 Ekim 2013’te ihale ettiğini anlatan Şen, müze ve örenyeri gişelerinin kiraya verilmesine yönelik olarak 2010 ve 2013’te imzalanan sözleşmelerin, 31 Aralık 2016’da biteceğini hatırlattı. Şen, “Bakanlıktan alınan bilgiye göre mevcut ihalelerin garanti edilen ciro toplamı 1 milyar 600 milyon TL düzeyinde bulunuyor” dedi.

ÖREN YERLERİ 2015 YILI CİROSU 357 MİLYON TL
Yapılacak olan ihalenin 2016 yılında yaşanan olumsuz koşullar neticesinde elde edinilen müze ören yeri gelirlerinin 2015 yılı gelirlerinin yakınına bile yaklaşamayacağı hatırlatan Şen, 5 yıllık ihaleye, tüm Türkiye’deki ören yerlerinin ihalesi için, tek bir firma dışında talep gelmesini beklemediklerini kaydetti.

MÜZE VE ÖRENYERLERİ AYRILMALI
Tek kalemde ihalenin sürece katkı koyacağına inanmadıklarını belirten Gazi Murat Şen, özellikle Pamukkale ve Laodikya’nın birleştirilmiş ihaleden çıkarılmasını istedi.

Şen, “Pamukkale ve Laodikya örenyerlerinin işletilmesi konusunun bu ihale kapsamından çıkarılması, ayrı ayrı ihale edilmesi daha yararlı olacaktır. Bu sayede yerel yönetimlerin de ihaleye ilgi göstermeleri sağlanır, bu da ihalede rekabet şartlarını yükseltir. Yerinden yönetim imkanı ile örenyerleri daha cazip hale getirilebileceği gibi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da gelirleri artırılmış olur” dedi.

HALK TEŞVİK EDİLEBİLİR
Pamukkale ve Laodikya’nın tanıtımına yerel yönetimlerin katkısının büyük olacağını hatırlatan Şen, ihale koşullarının da çok geç kalınmadan ivedilikle gözden geçirilmesini istedi.

Şen, “Umarız ihale bedeli, görünen tek alıcının kötü geçen 2016 yılını emsal göstererek 1.190.366.000 TL ihale bedelin altına düşüp, garanti edilen ciro sabit kalarak verilmez” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı