REKLAMI GEÇ

OH BEYİMİN RAHATLIĞINA!

OH BEYİMİN RAHATLIĞINA!

Türkiye’ye deyim yerindeyse “sudan ucuz” fiyatlarla turist getirip, Pamukkale’yi günü birlik turlara mahkum eden tur şirketleri, ancak Türkiye’de olur diyebileceğimiz tarzda bir uygulamaya imza attı. Otobüsleri “gezer bar”a çeviren tur çalışanları, alkollü içki satışı yapıyor!

/ DENİZLİHABER / 18 Nisan 2008 Cuma, 00:00

2008 turizm sezonuna hazırlanan Denizlili turizmciler, tur otobüslerinin alkollü içecek satması engelline takıldı. Tur otobüslerinin sattığı alkollü içeceklerden dolayı turistlerin otelden alışveriş yapmadığını söyleyen otel işletmecileri, yetkililerin denetim yapmasını istiyor.

Her şey dahil sisteminden büyük darbe alan Denizlili turizmciler şimdi de, tur otobüslerinin turistlere alkollü içecek satması nedeniyle bir darbe daha yedi. Tur otobüslerinin soğuk içecek bulundurulan dolaplarında su ve alkollü içecek bulundurması, bunları da turistlere makul ücretlerle satması, Denizlili turizmcileri etkiledi.

Tur otobüsleri, şoförleri ve rehberlerinin ortak olarak turistlere alkol ve gazlı içecekler sattıklarını belirten Licus River Thermal Hotel Genel Müdürü Süleyman Uyar, son 1.5 yıldır bu sorunla karşı karşıya olduklarını ve otellerine gelen turistlere ekstra satış yapamadıklarını söyledi. Yapılan uygulamanın yasal olmadığını da belirten Uyar, kendilerinin devlete vergilerini ödediklerini ama tur otobüslerinin vergi ödemeden satış yaptıklarını belirtti.

Otellerine gelen tur otobüslerini takip edemediklerini ve birçok tur otobüs şoför ve rehberinin bu tür satışlar yaptığını belirten Hierapolis Termal Otel Yönetim Kurulu Asistanı Hasan Tahsin Erdem de turistlerin zaten otellerde uygun fiyatlara kaldıklarını ve yaşanan bu durum karşısında kendilerinin para kazanamadıklarını belirtti. Yetkililerin yaşanan bu duruma bir çözüm üretmesi gerektiğini de belirten Erdem, devletin, mali polisin, yollarda kontrol yaparak turistlere satış yapan tur otobüslerine cezai işlem uygulaması gerektiğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı