REKLAMI GEÇ

Örenyerlerine 2. ihalede de talip çıkmadı

Örenyerlerine 2. ihalede de talip çıkmadı

Pamukkale ve Laodikye’nın da aralarında bulunduğu 376 örenyerini kapsayan “Müze ve Örenyerleri Gişelerinin Kiraya Verilmesi İşi İhalesi”nin ikincisine de teklif veren olmadı. İlk ihale 7 Eylül’de yapılmış, ardından da 1 milyar 190 milyon lira olan muammen bedel 965 milyon 2 bin liraya çekilmişti. 3. ihale tarihi ile ilgili açıklama yapılmadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Kasım 2016 Çarşamba, 15:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Pamukkale ve Laodikya’nın da içinde olduğu 376 örenyerinin işletme hakkının devrine ilişkin yaptığı ihale ikincisinde de sonuçlandırılamadı.

Örenyerlerinin toplu olarak işletme hakkının devri için 7 Eylül’de yapılan ilk ihaleye katılmak için TURSAB ve Bilintur başvuruda bulunmuş, ancak 1 milyar 190 milyon lira tahmini bedeli çok yüksek bularak teklif vermemişlerdi.

İKİNCİ İHALEDEN DE SONUÇ ÇIKMADI
İlk ihaleyi iptal eden ve 22 Kasım’da yeniden ihaleye çıkan Kültür ve Turizm Bakanlığı aradığını yine bulamadı. İlk ihalede 1 milyar 190 milyon lira olan ve yüksek bulunan tahmini bedeli 965 milyon 2 bin liraya çeken bakanlık, bu fiyatla da örenyerlerine talip bulamadı. Dün gerçekleştirilen 2. ihaleye de teklif veren çıkmadı.

3. İHALE TARİHİ AÇIKLANMADI
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Müze ve Örenyerleri Gişelerinin Kiraya Verilmesi İşi İhalesi”nin üçüncüsünü ne zaman yapacağı ile ilgili bir tarih verilmedi. Bakanlığın, 2 ihaleye katılım olmaması nedeniyle koşulları yeniden belirlemesi bekleniyor.

“BU SONUCU BEKLİYORDUK”
Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, DÖSİMM’in mevcut koşulları dikkate alarak, merkezi ihaleden vazgeçmesi ve bölgesel ihaleye çıkmasının doğru olacağını söyledi.

Şen, “Müze ve örenyeri girişleri için esnek bir yönetmelikle yerel halkın da bölgelerindeki örenyerlerine rahat ve uygun fiyatla ulaşabilmesi için ihalayi alacak kurumlara inisiyatif vermesi gerekiyor” dedi.

Yorumlar

GreenBlack   -  Bağlantı 24 Kasım 2016, 12:09

Böyle tarihi bir iz taşıyan yerlerin firmalara işletmesi için verilmesi çok yanlış bir tercih. Rant kapısı gören Turizm Bakanlığı bundan vazgeçmeli cüzi miktarlarda giriş fiyatı belirleyerek ziyaretçiyi arttırmalı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı