REKLAMI GEÇ

Çinli sayısı 4 kat artacak

Çinli sayısı 4 kat artacak

Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Denizli’de ağırladıkları 25 Çinli tur operatörüyle yaptıkları görüşme sonrası, Pamukkale’ye her yıl gelen ortalama Çinli turist sayısını 25 binden 100 bine çıkarma sözü aldıklarını ve günü birlik turların da üç güne çıkaralacağını söyledi. Demir, Karahayıt’taki termal projenin Çinliler ile birlikte hayata geçirilebileceğini de söyledi.

/ DENİZLİHABER / 2 Haziran 2012 Cumartesi, 15:52

Çin Halk Cumhuriyeti’nden Türkiye’ye turist getiren Aristo Tur firmasının davetlisi olarak Denizli’ye gelen 25 Çin Tur Operatörü, Denizli Valisi Abdülkadir Demir’i ziyaret etti.

Ziyarete, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Aristo Tur Yönetim Kurulu Başkanı Sema Kocakanat ve Çin’den gelen turizm acente temsilcileri katıldı.

Çinlileri makamında kabul eden ValiDemir, “Bu bölgeye önemli yatırımlar yapılıyor. Denizli, ülkemizde termal kaynaklara sahip bir şehir. Pamukkale dünyada tek olan bir değer. Ayrıca Denizli bunların yanında bir sanayi şehri ve Ekonomi Bakanlığı verilerine göre Türkiye ihracatında 8’inci sırada yer alıyor. Denizli’ye ivme sağlayarak kalkınmışlıkta ve ihracatta daha da üst sıralarda yer almamızı sağlayan sektör tekstil. Dünyaya ihraç edilen havlu ve bornozun büyük bir kısmı Denizli’den ihraç ediliyor” dedi.

25 BİN RAKAMI 100 BİNE ÇIKACAK
Ziyaretin ardından DENİZLİHABER.com’a özel açıklamalarda bulunan Denizli Valisi Abdulkadir Demir, “Aristo Firmasının temsilcileri ile Berlin Turizm Fuarı’nda tanışmıştık. Çin’den Denizli’ye yoğun bir talep var. Ancak turistler günü birlik kalıp dönüyor. Biz bu sayıyı nasıl arttırabiliriz bunun planlarını yaptık. Bu sorunumuzu dile getirdik. Aristo Tur sayesinde ve bizim de davetimizle Çin’den 25 tur operatörü geldi. Ziyaretçilerimizi çok güzel ağırladık. Pamukkale, Laodikya ve Karahayıt’ı gördüler ve hayran kaldılar. Daha önce ilimize Çin’den yılda 25 bin turist geliyor. Yeni görüşmelerin sonunda bu rakamın 100 bine çıkacağını bize söylediler” dedi.

ÜÇ GÜNLÜK TURLAR BAŞLIYOR
Vali Demir, zaten mevcut turlarla günü birlik olarak çalışıldığını, ancak bundan böyle Çin’den gelen turistlerin yapılan görüşmelerden sonra Denizli’de üç gün konaklayacağını söyledi. Demir “Pamukkale ve Karahayıt’ta dolayısıyla ilimizde turistlerin günü birlik konaklamasından çok daha uzun süre kalması her zaman söylediğimiz bir konuydu. Bunu Çin’le ilgili bu davetle başardık. Şimdilik üç günlük ama bu sayı önümüzdeki zamanlarda daha da artacak. Aslında bu olay bu yıl turizm fuarlarına katılmamızın ve orada yaptığımız ikili görüşmelerin sonucudur. O fuarlarda yaptığımız görüşmelerin şimdilerde meyvelerini yiyoruz. Görüşmelerimiz sürecek. Daha birçok operatörü Denizli’ye davet ederek bu güzellikleri görmelerini sağlayarak, konaklama sayısını arttıracağız” dedi.

KARAHAYIT PROJESİ’Nİ ÇİNLİLERLE YAPABİLİRİZ
Vali Demir, DENİZLİHABER.com’a yaptığı açıklamaların devamında çok önemli bir konuya da parmak bastı ve ilk kez DENİZLİHABER.com farkıyla duyurdu. Demir “Karahayıt’taki termal kaplıca projemizle Çinliler çok ilgilendi. Bizi Çinli yatırımcılarla görüştürecekler. Bizde ya onlarla ortak ya da tamamen onların yapabileceği bir proje olur mu onu konuşacağız. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili Denizli’ye gelecekler. Oturup yatırımcılarla konuşacağız” dedi.

15 YILDIR ÇİNLİLERİ TAŞIYOR
Aristo Tur 15 yıldan beri Çin Halk Cumhuriyeti’nden Türkiye’ye gelen turistlerin yüzde 65’ ini getiriyor. Pekin, Şanghay, Guangzhou, Foshan ve Urumçi şehirlerinde kendi ofisleri olan firma, bunlara bağlı olarak da 45 kadar yerel Çinli seyahat acentesinden oluşan bir satış ağı ile tüketiciye ulaşıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı