REKLAMI GEÇ

Pamukkale’ye girişe zam, Müze Kart’a indirim yapıldı

Pamukkale’ye girişe zam, Müze Kart’a indirim yapıldı

Pamukkale’de 60 TL olan giriş ücretleri, yüzde 33 zamla 80 TL’ye çıkarıldı. Aynı anda Müze Kart’ta da indirime gidildi ve fiyat 60 TL’ye düştü. Yani Pamukkale gişesinde kimliğinizle müze kart alırsanız 60 TL’ye girecek ve sonraki girişlerde para ödemeyeceksiniz, eğer tek seferlik girerseniz 80 TL ödeyeceksiniz.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Şubat 2020 Cuma, 17:02

Denizlililerin tepkisini çeken Pamukkale giriş ücretlerine yine zam yapıldı ama aynı zamanda farklı bir gelişme ile eski fiyattan Pamukkale’yi ya da diğer ören yerlerini gezme imkanı sunuldu.

PAMUKKALE 80 TL OLDU
Dünya Kültür Mirası listesindeki Pamukkale’de 60 lira olan Pamukkale giriş ücreti, yüzde 33 artırılarak, 80 liraya yükseltildi.

DİĞER ÖREN YERLERİ VE MÜZELER DE ARTTI
Pamukkale’nin yanı sıra, Laodikya Ören yeri ile müzelerin fiyatlarında da artışa gidildi. Giriş ücreti 18 lira olan Laodikya’yı görmek için artık 25 lira ücret ödenecek. Pamukkale Arkeoloji Müzesi’nin 10 lira olan giriş ücreti 12 liraya yükseltildi.

AYNI ANDA MÜZE KART’TA İNDİRİM
Fiyat tarifesinin 1 Mart’tan itibaren geçerli olacağı duyurulurken, müze ve ören yerlerine yılda bir kez para ödeyerek girmeye olanak tanıyan ve 70 TL olan Müze Kart da 60 liraya düşürüldü.

ŞEN: ZAM YABANCI TURİSTİ ETKİLER
Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen ise olayın sadece Pamukkale’ye zam olarak değerlendirilmemesi gerektiği görüşünde. Şen’e göre, Türk vatandaşları Pamukkale’ye gittiğinde gişeden müze kart isterse yine 60 TL’ye girecek ve yıl içindeki diğer ziyaretlerine de para ödemeyecek. Şen, zam kararıyla yabancı turistten elde edilecek gelirin artacağını söylüyor.

Şen, “Pamukkale’ye gidmek isteyen vatandaşımız 60 TL’ye müze kart aldığında hem 80 TL ödemeyecek hem de sonraki girişlerine para ödemeyecek. 10 kez Pamukkale’ye gelse giriş başına 6 TL ödemiş olur. Ama Müze Kart istemiyorum derse ödeyeceği para yabancı turistlerle aynı; 80 TL” dedi.

MÜZE KART KAMU SPOTU OLMALI
Müze Kart’ın yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Şen şunları söyledi: “İnsanlarımız müze Kart almaktan çekinmemeli… Devlet de Müze Kart’ın tanıtımını yapan kamu spotları yayınlamalı, müze ve ören yeri girişlerinde personel Müze Kart’ı teşvik etmeye yönlendirmeli…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı