REKLAMI GEÇ

Sıra Çinlilerde

Sıra Çinlilerde

Dünyanın birçok bölgesinden turist çeken Pamukkale, şimdi de Çinlilerin gözdesi… Çin’den gelen heyet, Pamukkale’yi de gezdi, Çinli turist sayısının artacağının sinyalleri alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Kasım 2014 Cumartesi, 11:29

Glorious DMC (Turkey Travel Partners) seyahat acentası ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü iş birliği ile Çin Halk Meclisi Dış İlişkiler Müsteşarı Gu Shengzu başkanlığındaki 9 kişilik heyet, başta Pamukkale ve Laodikya olmak üzere Denizli’nin tarihi turistik yerlerini gezdi.

denizli-turizm-sira-cinlilerde-ic

ZİYARET ETTİLER
İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz’ı ziyaret eden Çin heyeti,ilin turizm potansiyeli hakkında bilgi aldı. Ziyarette, Çin ve Türkiye arasındaki turizmin geliştirilmesi ve Çinli turist akışının sağlanmasındaki yaşanan sorunların giderilmesiyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

HEDEF ÇİNLİ TURİST SAYISINI ARTIRMAK
Ziyarette konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, “1 milyar 300 milyon nüfuslu Çin, yurtdışına yaklaşık 100 milyon turist gönderiyor. Dünya Turizm Örgütü raporuna göre 2020’de Avrupa’ya giden her dört turistten birinin Çinli olmasıöngörülüyor. Ülkemiz turizmi için önem arz eden Çinli turistler, Denizli turizmi için de büyük bir pazar payını teşkil etmektedir. Bu kapsamda Denizli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak Çinli turist sayısını artırmak için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı