REKLAMI GEÇ

Tarih, doğa, sağlık ve konfor aynı çatı altında

Tarih, doğa, sağlık ve konfor aynı çatı altında

Denizli’nin ilk geniş konseptli termal ve sağlık oteli; Doğa Thermal Sağlık ve Spa Otel hizmete girdi. Doğa Thermal Sağlık ve Spa Otel Termal soğuk su havuzlarının yanı sıra fizyoterapi uygulamasında Denizli’nin en başarılı merkezi olmayı hedefliyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 29 Nisan 2014 Salı, 17:29

Denizli’de turizm kervanına yüzde 100 yerli sermayeyle kurulan ve ilkleri içinde barındıran yeni bir yatırım daha katıldı. Doğa Thermal Sağlık ve Spa Otel, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Malik Dülgeroğlu’nun ‘hayalim’ dediği yatırım ile yaklaşık 10 milyon dolarlık bütçeyle gerçekleştirildi. Dülgeroğlu ve otel yönetimi, basın toplantısı düzenleyerek yeni yatırımı tanıttı.

ic-1

“BİZİM YARIŞIMIZ KENDİMİZLE”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Thermal Sağlık ve Spa Otel Genel Müdürü Murat Taşlıcalı, “Odalarımız her müşterinin kullanılabileceği standartlara getirilmiştir. Sağlık tedavisi görmek isteyen müşterilerimiz ayrıca odalarında yararlanabileceklerdir. Genel müdürlüğü bir kenara bırakıyorum bir Denizlili olarak gözlüklerimizi çıkarmanızı istiyorum. 1990’dan bu yana bu bölgedeyim hakikaten böyle bir yatırım görmedim ancak Denizli yatırımcı bunu gerçekleştirdi. Sayın Malik Dülgeroğlu 1984 yılında bu otelin bulunmuş olduğu arsayı alıyor. Mütevazi bir fizik tedavi merkezi, yapmayı düşünüyor. Uzun zaman çalıştığı için hayallerini gerçekleştirmekten geri kalıyor. Ama bu hayalleri daha da büyüterek bölgede örnek bir tesisin hayalini kuruyor ve gerçekleştiriyor. Bu yatırım ile Denizli’ye örnek bir tesisi kazandırmışlardır. Bizim kimseyle yarışımız yok. Bizim yarışımız kendimizle. Nasıl kaliteli hizmet veririz, ileriye nasıl gidebiliriz düşüncesiyle hareket edeceğiz” dedi.

ic-2

SAĞLIKLA KOL KOLA SPA HİZMETİ
Ruhsal rehabilitasyon alanında da ihtiyaca cevap verebilecek bir tesisi sektöre kazandırdıklarını belirten Thermal Sağlık ve Spa Otel Yönetim Kurulu Başkanı Doğa Dülgeroğlu, “30 yıllık hayal gerçeğe ulaştı. Yüksek Mimar Osman Yücel Aysun’un güzel mimari eseri, babamın ve turizm danışmanımızın katkısıyla olgunlaştı. Bu öneriler temelinde kurguladık. Rahmetli Teoman Ermete kelimelerle anlatılmayacak katkılarda bulundu. Kendisini rahmetle anıyoruz. Babam bir modern sağlık otelinin nasıl olması gerektiği konusunda Mimar Osman Yücel Aysun’a önerilerde bulundu. Bu öneriler temelinde oteli kurguladık. Doğa Thermal Otel 4 ana hayat üzerine kuruluyor. Termal sularla tedavi, fizyoterapi, egzersizlerle terapi, iklim bilimlerinden yararlanma. Fizik tedavi rehabilitasyon babamın uzmanlık alanı. 33 yıl Denizli’de fizik tedavi alanında hizmet verdi. Otelimizde spa alanında tüm departmanlar mevcut. Biz sadece turistlik spa işletmesi değiliz. Sağlıkla kol kola bir spa sunmayı hedefliyoruz. Böylece sadece fizik tedavi rehabilitasyon alanında değil, ruhsal rehabilitasyon alanında da hizmet verecek bir tesis kazandırdığımıza inanıyoruz. Mimar Osman Yücel Aysun’un çizdiği proje, İş Mimar Selin Kazazoğlu’nun dokunuşlarıyla renklendi. İç mimar Soner Tıkıroğlu kendi tasarımlarını ekledi ve bu eser ortaya çıktı” diye konuştu.

ic-3

TÜM İŞÇİLİK DENİZLİ’YE AİT
Türkiye’nin kaplıcada ve sağlık hizmetlerinde dünyada ilkleri yapan bir ülke olduğunu vurgulayan Dr. Malik Dülgeroğlu, “Bu otelde çok kişinin emeği var. Antalya’dan bir mekanik firması dışında tüm işçilik Denizli tarafından yapıldı. Bu otel için ilk günden bu yana emeği geçen ustalarımızı ve işçileri aileleri ile birlikte 100 odada 200 kişi olarak ağırladık. Bundan da mutluluk duyduk. Çünkü onların sayesinde biz bu noktaya geldik. Bir eserdeki iyi ve kötü noktaları ortaya çıkarmak kişinin elindedir. Karahayıt’taki kaplıca sularının özellikleri itibariyle dünyada eşi benzeri yok. Karahayıt’taki termal sular, demir ve kalsiyum içerdiği için fizik tedavide çok önemli. Bu otel 30 yıllık hayalimdi. 30 yıl önce sadece termal banyonun da alındığı, yataklı fiziki tedavi ve rehabilitasyon merkezi kurmak istemiştim. Ama yıllar içinde konsept değişince ve termal sağlık turizmi kavramı öne çıkınca hayalimi termal sağlık merkezi olarak gerçekleştirdim. Termal su ruhsal ve fiziksel iyileşmede önemli katkı sağlıyor” dedi.

galeri-anons

230 YATAK KAPASİTELİ
7 bin 500 metrekarelik alan üzerine 2 yılda inşa edilen otel, yaklaşık 13 bin metrekarelik kapalı alana sahip. İkisi kral dairesi olmak üzere 120 oda ve 230 yatak ile hizmet vermeye başlayan Doğa Thermal Sağlık ve Spa Otel, özel mimarisi ile de dikkat çekiyor.

ŞİFA MERKEZİ
İçinde termal havuzlar, sauna, hamam, SPA merkezi bulunan otelde, ultrason, magnetoterapi, parafin banyosu, hotpack, kısa dalga diatermi, lazer terapi, akım tedavileri, traksiyon ve benzeri tüm fizik tedavi uygulamaları da uzman bir kadro tarafından gerçekleştirilebiliyor.
Skyligh cam çatı, zemininde bulunan ısıtılabilir özellikteki 350 metrekarelik dev yüzme havuzu, bahçede ve kapalı alanlardaki termal havuzları ile su temasının ön plana çıkarıldığı otel mimarisi ile görenleri büyülüyor.

Bünyesinde kongre merkezi, toplantı salonları ile büyük küçük önemli organizasyonların da gerçekleştirilebileceği otelde, termal ve soğuk su havuzları, hamam sauna, SPA merkezi, fitness salonu, gizli bahçeler, tuz odası, rasul odası, çamur banyosu üniteleri de bulunuyor. Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinin de yer aldığı otel bu özellikleriyle Denizli’de bir ilke imza attı.

RESMİ AÇILIŞ CUMARTESİ GÜNÜ
Doğa Thermal Sağlık ve Spa Otel’in resmi açılısı Cumartesi günü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katıldığı törenle yapılacak.

Yorumlar

Necati TAHAL   -  Bağlantı 30 Nisan 2014, 08:18

Denizlimize hayırlı olsun,Sağlık Turizmini canlandıracaktır.Sayın Dr.Malik DÜLGEROĞLU Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanı olarak yıllarca hizmet etmiştir. Ayrıca,Doğa Thermal Sağlık ve Spa Otel’in Genel Müdürü Murat TAŞLICALI’nın Bizim yarışımız kendimizle ifadesi de hizmetin en iyisini vermeye çalışacaklarının ifadesidir.Saygılarımla.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı