REKLAMI GEÇ

Turizm Haftası’na renkli kutlama

Turizm Haftası’na renkli kutlama

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Pamukkale’de düzenlenen törenle Turizm Haftası kutlandı. Törende halk oyunları ekibi, travertenlerin etekleri altında zeybek oynarken, turizm okulu öğrencileri de yemeklerle alevli gösteriler yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2014 Çarşamba, 11:57

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Pamukkale Kocaçukur Mevkii’nde Turizm Haftası nedeniyle tören düzenlendi. Törene, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, turizm sektöründe faaliyet gösteren otel ve seyahat acenteleri temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

ic-1
Vali Demir, Türkiye’nin özellikle son 20 yılda turizm alanında inanılmaz başarılar elde ettiğini söyledi. Demir, Denizli’nin turizm konusunda istenilen yerde olmadığını belirterek şöyle konuştu:

“Türkiye’de turistin en çok geldiği 5’inci il; Denizli’dir. Ancak Türkiye’de turistin konaklama sürelerine baktığımızda yerimiz arzu ettiğimiz konumda değil. Sadece 1 gün konaklama yapılıyor. Turizmde en önemli hedefimiz 10’uncu Kalkınma Planı’nda da yer alan termal sağlık turizmini geliştirebilmek. İnanıyorum ki bu işte en önde olan kentlerden biri Denizli olacaktır. Türkiye termal kaynaklar anlamında dünyada 7’nci sırada ve Ege Bölgesi de Türkiye’de termal kaynakların yüzde 85’ine sahip. Pamukkale ve Karahayıt Bölgesi’nde, termal sağlık turizmi anlamında model olacak çalışmalar yapılıyor. Çalışmalar tamamlanınca, Denizli, turizm alanında örnek bir kent olacak.”

ic-2

Denizli’de en az 10 yıldır faaliyet gösteren seyahat acenteleri temsilcilerine teşekkür plaketi verildi. Halk oyunları ekibi, çeşitli yöresel oyunlar oynayarak izleyenlerden alkış aldı. Ardından Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi öğrencileri tören kapsamında çeşitli gösteriler yaptı. Öğrenciler yemek yaparken, alevli gösterileri beğenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı