REKLAMI GEÇ

Turizmcilerden acil talepler

Turizmcilerden acil talepler

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) 2014 Turizm Değerlendirme Toplantısı’nda Denizli turizminin geleceği ve yapılması gerekenler tartışıldı

/ DENİZLİHABER / 14 Nisan 2014 Pazartesi, 14:08

2014 Turizm Değerlendirme Toplantısı’na Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) üyeleri ve TÜRSAB Pamukkale Bölgesel Yürütme Kurulu üyeleri katıldı.

GECELEME SÜRESİ YETERSİZ
Toplantıda TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi ve DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, turizmcilere seslendi. Denizli’nin tarihi ve doğal birçok zenginliğe sahip olduğunu söyleyen Gazi Murat Şen, bölgeye gelen turistlerin konaklama süresinden yakındı. Şen, “Özellikle yabancı turisti Denizli’de bir gün bile konaklatmakta zorlanıyoruz. Şehrimizi ziyaret eden yabancı turist gruplarının sadece dörtte biri konaklama yapıyor. Bu süre de 1 gündür. Bunun mutlaka değişmesi lazım. Bizim, yabancı ziyaretçinin daha fazla sürelerde konaklamasına ihtiyacımız var. Peki, bu nasıl olabilir? Burada bizim ürettiğimiz fikirler kadar sizlerin de değerli fikirlerine ihtiyacımız mutlaka var” dedi.

“KENT MÜZESİ BİR AN ÖNCE YAPILMALI”
Kent Müzesi projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Şen, “Kent Müzesi ile yer tartışmalarının da bir an önce bitmesi gerekiyor. Eğer kanuni bir engeli yoksa bir an önce belirlenen bölge neresi ise ivedilikle yapılıp Denizli’ye kazandırılmalıdır. Buradan Kent Müzesi’ne katkılarından dolayı Denizlili işadamımız Ahmet Nazif Zorlu’ya teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

TEKSTİL ÜRÜNLERİ İÇİN MODERN TEŞHİR MERKEZLERİ ŞART
Havlu bornoz şehri olarak tüm dünyada bilinen Denizli’nin Babadağlılar Çarşısı gibi zaman içinde yeterli gelmeyen bir işhanından başka şehirde ziyaret edilecek bir modern alışveriş merkezinin olmamasının kaşıp olduğunu ifade eden Şen, “Kaleiçi esnafımız için ve kent merkezine yerli ve yabancı turisti çekebilmek için; eski meyve sebze hali, katlı otopark ve itfaiyenin bulunduğu alanda yapılabilecek modern bir tekstil çarşısının şehrimizi turistik açıdan canlandıracağına inanıyoruz” dedi.

TERMAL TEDAVİ MERKEZİ
Pamukkale’nin artık ziyaret edilen bir beyaz dağ mantığından çıkarılması gerektiğini vurgulayan Şen, “2500 yıl önce tedavi merkezi olan Pamukkale günübirlik konaklamalardan kurtulabilmek için termal bir merkez hüviyetine kavuşmalıdır; hem demir hem kalsiyum ihtiva eden şifalı suyu, 12 ay ılıman iklimi, çevre güzellikleri, tarihi zenginlikleri ile Türkiye’deki tüm termal belgelerden üstün olan Pamukkale’mize çok acil olarak Pamukkale fizik ve tedavi hastanesi yapılmalıdır. Ayrıca tedavi için gelecek yabancı hastalar için modern sorunsuz yeni Denizli Havaalanı, bölgemiz için olmazsa olmazlardandır. İzmir-Denizli-Antalya hızlı tren hattı, Denizli-Aydın arası otobanın ivedilikle inşasına başlanmalıdır.Pamukkale ören yeri işletimini alan TÜRSAB’ın Denizli ve Pamukkale tanıtımına katkı yapması gerektiğine ve bu bölgeye daha fazla ziyaretçi alabilmek için tüm olanaklarını kullanması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Yorumlar

Turizm öğrencisi   -  Bağlantı 26 Nisan 2014, 13:02

Turizm haftası geldiğinde hep konaklama sorunlarından sağlık merkezi olarak hierapolis i karahayıt ı pazarlayamamızdan şikayet ediyorsunuz da neden geri kalan haftalarda günlerde aylarda ve hatta yıllarda bu düşünceleri uygulamak için üniversitenin turizm fakültesinde ki öğrencilerle öğretim üyeleri ile ortak projelerle niye yapılmıyor.Bazı şeyler lafta kalıyor.Böyle oldukça dünyanın en zengin turistik bölgesine sahip olan Denizlimiz hep böyle kalacaktır.Sizden ricam Denturod Türofed gibi kuruluşların Turizm Fakültelerinde ki Cevherlerle işbirliği yapmasıdır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı