REKLAMI GEÇ

Turizmcilerden barış mesajı

Turizmcilerden barış mesajı

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, son dönemlerde ivme kazanan Türk turizminin hain terör saldırılarıyla büyük yara aldığını belirterek, “Tüm dünya vatandaşları olarak kalıcı barışı talep ederek, seyahat özgürlüğüne sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2016 Cuma, 15:25

Turizm Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, turizm insanlık tarihiyle başlamış dinamik bir sektör olduğunu belirterek, Anadolu’da bugün bilinen anlamda ilk turizm hareketinin Efes’te büyük İskender’in yılın belli bir döneminde merak ve eğlence vaat ederek 700.000 kişiyi bölgeye çekmesiyle başladığını söyledi.

Şen, “Turizmi oluşturan etmenler merak, eğlence, spor, tedavi, dini inançlar için yapılan hac yolculukları, kültür edinme, isteği gibi insani duygulardır. Farklı kültürlerde yapılan her karşılaşmada insanların yakınlaşmasına, empati kurmasına sebep olarak başkasını ötekileştirmeye engel olur. Turizm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler ekonomisi için yaşamsal bir sektör olup tarım , hayvancılık, tekstil, inşaat, kuyumculuk, halıcılık, el sanatları gibi yüzlerce iş grubuna hayat vermektedir” dedi.

Son yüzyılda ulaşım ve iletişimin gelişmesi, ucuzlaması, refah seviyesinin yükselmesinin turizm sektörüne müthiş bir ivme kazandırdığını dile getiren Şen, dünyada ve Türkiye’de yaşanan masum insanları hedef alan terör saldırılarıyla da büyük yara aldığını kaydetti.

Şen, tüm dünya vatandaşları olarak kalıcı barışı talep ederek, seyahat özgürlüğüne sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı