REKLAMI GEÇ

Turizmde engeller kalkıyor

Turizmde engeller kalkıyor

Denizli Valiliği’nin turizm alanındaki engelli açılımı devam ediyor. Denizli Valiliği tarafından sürdürülen Engellilerin turizm tesislerinden daha verimli faydalanmasına yönelik ACAD2 adlı projenin ikinci basamak toplantısı Polonya’nın Krakow kentinde yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Nisan 2014 Perşembe, 10:01

Geçtiğimiz Kasım ayında başlayan ve 24 ay sürecek olan ACAD2 projesinin Polonya Krakow’da gerçekleşen ikinci toplantısında, ilk toplantıda alınan kararların uygulama süreçleri değerlendirildi. Toplantıya Polonya Foundation Institute For Regional Development (FIRR) ev sahipliği yaptı.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, “Birçok alanda öncülük yapan Denizli, engelli turizminde yapılacak bu proje ile de bir ilki gerçekleştirmektedir. Turizm sektöründe çalışan personele, engellilerin daha iyi hizmet almaları amacıyla verilecek eğitim ile engellilerin ihtiyaçları karşılanmış olacaktır. Proje ülke çapında örnek olacak ve daha sonra diğer illere de yaygınlaştırılacaktır.” dedi.

Denizli Valiliği’nin koordinasyonunda gerçekleşen toplantıya Türkiye’den Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli Tripolis Otel, İstanbul Süleyman Şah Üniversitesi temsilcileri katıldı. Toplantının diğer katılımcıları Belçika’dan PhoenixKM ve Bulgaristan’dan ise Interprojects isimli proje ortağı kurumlar oldu.

İki gün ve dört oturumda gerçekleşen toplantıda öncelikle ilk toplantıda alınan kararlar değerlendirildi. ‘Engellilerin İhtiyaçları’ konulu anket çalışması, proje logosu ve web sayfası hakkında yapılan çalışmalar üzerinde duruldu. Proje tanıtım çalışmalarının değerlendirildiği toplantının ana temasını ise otel ve lokanta personeline verilecek eğitim müfredatının belirlenmesi oluşturdu.

Bu alanda Türkiye’de ilk olan projenin web sayfası www.tourism4all.eu şeklinde oluşturuldu. Web sayfasında proje hakkında 5 ayrı dilde bilgi veriliyor. Ayrıca projeyle ilgili sosyal medyada yaygınlaştırma çalışmaları da devam etmektedir.

Engellilerin ihtiyaçlarının belirlenmesi adına yapılan anket çalışmasında, engelliler, engelli aileleri, engellilerle ilgilenen kurumların yöneticileri, Denizli’deki yerel yöneticiler, turizm tesislerindeki yöneticiler ve personelin görüşlerine başvuruldu. Bu anketlerde elde edilen veriler ışığında proje ortakları tarafından ihtiyaç analizi yapıldı.

Belirlenen ihtiyaçlara göre turizm sektöründe hizmet veren personele yönelik bir eğitim müfredatı oluşturulması kararlaştırıldı. Oluşturulan müfredatın, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu’nun Onayı alındıktan sonra eğitimlere başlanılması kararlaştırıldı. Oluşturulan eğitim müfredatının değerlendirilmesi amacıyla, projenin bir sonraki toplantısının Eylül ayında Bulgaristan’ın Plovdiv Şehrinde yapılmasına karar verilerek toplantı sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı