REKLAMI GEÇ

BAHAR AYLARINDA ÇOCUKLARINIZLA YAPABİLECEĞİNİZ AKTİVİTELER

BAHAR AYLARINDA ÇOCUKLARINIZLA YAPABİLECEĞİNİZ AKTİVİTELER

Dondurucu soğuklar yerini sıcak havaya bıraktı. Kışın evlere hapis olan çocuklarımızın içi kıpır kıpır oldu. Parklara, bahçelere akın etmeye başladık. Bahar aylarını çocuklarımızla beraber en güzel nasıl değerlendiririz siz değerli ebeveynlerimiz için derledim.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2022 Pazar, 09:30

TOPRAKLA TANIŞTIRIN
Kış ayları hem bizim hem de çocuklarımız için zorlu bir süreç. Ancak ardından gelen bahar hepimizi mutlu etti. Baharın gelmesiyle beraber çocuklarımızı ilk olarak toprakla tanıştıralım. Toprağın mucizevi etkisini gözardı etmemek lazım. Bırakın çocuklar istediği kadar toprakla oynasın, doğayı keşfetsin. Toprağın rahatlatıcı etkisi çocuklarınıza iyi gelecektir.

PİKNİK SOFRANIZI BİRLİKTE HAZIRLAYIN
Çocukların en sevdiği ve eğlendiği aktivitelerden biri şüphesiz ki pikniktir. Pikniğe gitmeden önce, yiyeceklerinizi çocuklarınızla beraber hazırlayabilirsiniz. Baharı simgeleyen çiçek desenli kurabiyeleri yapmak çocuğunuzu çok mutlu edecektir. Çocuğunuzun ince motor becelerini geliştirecek bu aktivite onlara ekstra fayda sağlayacaktır.

BİRLİKTE EĞLENCELİ KİTAP AYRAÇLARI YAPIN
Yürüyüşe çıktığınızda çocuğunuzla beraber, çeşitli yeşil bitkileri, kuru dalları, yaprakları ve çiçekleri birlikte toparlayabilirsiniz. Eve döndüğünüzle bunlarla sevimli kitap ayraçları yapabilirsiniz. Çocuğunuzu kitap okumaya teşvik ederken eğlenceli vakit geçirmesini de sağlayabilirsiniz.

UÇURTMA KEYFİ
Açık havada çocuklarınızla yapabileceğiniz en güzel aktivitelerden biri de uçurtma uçurmaktır. Sokak oyunları kültürünün en eski ve eğlenceli oyuncaklarından biridir uçurtma. Uçurtma uçurmak çocuklarınız ve sizin için güzel bir aktivite olacaktır.

SOKAK HAYVANLARINI BESLEYİN
Tatlı bir bahar gününde çocuğunuzla beraber sokak hayvanlarını beslemeye gidebilirsiniz. Sokaktaki can dostlarımıza aldığınız mamaları dağıtırken çocuklarınız keyifli vakit geçirecektir.

AHŞAP BOYAMA
Eğer bahçeli bir eviniz varsa mutlaka bahçesinde çocuğunuzla beraber ahşap boyamalısınız. Ahşap boyama çocuğunuzun el becerisini geliştirirken, kaliteli bir vakit geçirmesini de sağlayacaktır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı