REKLAMI GEÇ

15 Temmuz’un 2. yılında Denizli halkı meydanlarda

15 Temmuz’un 2. yılında Denizli halkı meydanlarda

Hain darbe girişiminin gerçekleştirildiği 15 Temmuz’un 2. yıldönümünde Denizli yine meydanlarda. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nı dolduran Denizlililer ellerinde bayraklar ile etkinlikleri bekliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2018 Pazar, 21:16

15 Temmuz 2016’da Türkiye Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişimi ile sarsıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın televizyonlardan yaptığı “alanlara inin” çağrısının ardından binlerce Denizlili sokağa çıktı, alanları doldurdu, darbecilere geçit vermeyeceğini gösterdi.

Asıl direniş ise Çardak’ta gerçekleştirildi. Komando Tugayı’ndan çıkan askerlerin Çardak Havaalanı’na ulaşmaması ve uçaklara binmemesi için kendilerini siper eden Denizlililer büyük bir kahramanlık gösterdi.

GİRİŞ KAPILARINDA ARAMA
Denizlililer, 15 Temmuz darbe girişiminin 2. yılında yine aynı ruhla meydanlara çıktı. Saatinden önce gelenler meydandan dışarı alındı, polis köpekleri tarafından aramalar gerçekleştirildi.

Saat 19.30’da kapılar açıldı ve titiz bir üst aramasının ardından katılımcılar meydana alındı.

2. YILDA AYNI RUHLA
Saatler ilerledikçe alandaki kalabalık arttı, çalınan marşlar ve dev ekrandan verilen görüntüler Denizlilileri coşturdu. Sık sık Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın darbe girişimi gecesi belediye önünde elinde sancak ile yaptığı konuşma izletildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkı sokağa çağırdığı konuşması da sık sık alkış aldı.

Ellerinde bayraklar ile marşlara eşlik eden Denizlililer, ikramlardan da yararlandı. Kurulan çadırlarda vatandaşlara pilav-ayran ve içecekler ikram edildi.

Denizlililer, etkinlikleri bekliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı