REKLAMI GEÇ

Akyol sohbet hocasıydı, sonra bağını kopardı!

Akyol sohbet hocasıydı, sonra bağını kopardı!

FETÖ/PDY’nin Tavas Çatı Davası’nda etkin pişmanlıktan yararlanan iki sanık, Akyol’un 2012’den önce “sohbet hocası” olduğunu iddia etti. İtirafçılardan Talancı, öğretmenler grubunun sohbet hocası olduğu iddiasında bulunduğu Akyol için, “Daha sonra bağını kopardı” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Aralık 2016 Çarşamba, 13:20

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY), Denizli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Tavas Çatı Davası’nda, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’un öğretmenlik yaptığı dönemde cemaat toplantılarında “sohbet hocası” olarak görev aldığı öne sürüldü.

Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanan sanık Ceyhan Zorlu, ifadesinde gıda toptancılığı yaptığını, cemaat yurtlarının ihtiyaçları ile ilgili kendisinden alışveriş yapıldığını, bunun kesilmesi üzerine o dönem Tavas imamı olan ve halen firarda bulunan Ali Koca ile tartışıp Fetullahçı yapılanmadan ayrıldığını söyledi.

“CEMAAT SAYESİNDE MÜDÜR OLDU”
Örgütün sohbet toplantılarına katılıp katılmadığı sorusuna Zorlu, “Benim grubumda sohbet hocası o yıllarda Tavas Anadolu Lisesi’nde din dersi öğretmeni olan Turhan Veli Akyol idi. Daha sonra cemaatin sayesinde Tavas Milli Eğitim Müdürü, ardından da Denizli Valiliği’nde müdür oldu. Şimdi de Tavas’ın Belediye Başkanı” dedi.

ÖĞRETMEN GRUBUNUN SOHBET HOCASIYDI İDDİASI
Bu davada Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanan bir başka sanık olan Mustafa Talancı ise, ilçede kuyumculuk yaptığını, 2013 yılına kadar cemaatin içinde yer aldığını, aylık olarak 500-600 lira yardım parası verdiğini, yardım parasını ilçe imamları Ali Koca ve Hüseyin Ceylan’a verdiklerini, siyasallaşması üzerine ayrıldığını söyledi.

Yapının içinde yer aldığı dönemde Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ve ilçenin bazı siyasetçileri yurt dışı gezilerine katıldığını anlatan Talancı, Gürcistan, Kosova ve Makedonya’ya gittiklerini, bu gezileri cemaatin düzenlediğini belirtti.

Tavas Belediye Başkanı Akyol’un bir dönem cemaatin içinde bulunduğunu ifade eden Talancı, “Öğretmen grubunun sohbet hocasıydı. Daha sonra cemaat ile bağını kopardı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı