REKLAMI GEÇ

Aynes TMSF denetimine geçti

Aynes TMSF denetimine geçti

FETÖ/PDY operasyonları kapsamında sahiplerinin de aralarında bulunduğu gözaltındaki 20 kişiden 19’unun tutuklandığı Aynes Gıda ile ilgili bir gelişme daha. Firmanın TMSF’ye devredildiği ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Aralık 2016 Çarşamba, 16:20

Süt ve süt ürünleri üretiminde önemli bir konumdu bulunan Aynes Gıda San. Ve Tic. AŞ.’nin yetkilileri hakkında geçtiğimiz 8 Kasım’da gözaltı kararı çıkmıştı. Yürütülen soruşturma kapsamında şirketin yönetim kurulu başkanı Nevzat Serin ile birlikte gözaltındaki yöneticiler sabaha karşı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

TMSF, 9 KİŞİ GÖREVLENDİRDİ
Aynes Gıda’nın yönetimi de TMSF bünyesine geçti. Geçtiğimiz cumartesi günü TMSF tarafından görevlendirilen 9 kişilik yönetim kurulu şirket merkezine giderek şirketi devraldı.

KAYYUMLARIN GÖREVİ SONA ERDİ
Şirketin devralındıktan sonra ilk önce bin çalışanın Aralık ayı maaşlarının ödendiği belirtiliyor. Daha önce iflas erteleme başvurusu nedeniyle kayyumun bulunduğu şirkette, TMSF ile birlikte kayyumların da görevinin sona erdiği öğrenildi. TMSF’ye devirle birlikte şirkete karşı haciz riskinin ortadan kalktığı, tedarikçi alacaklarının da ödenmeye başladığını belirtiliyor.

500 BÜYÜK SANAYİ DEVİ LİSTESİNDE
Aynes Gıda, 625 milyon liralık cirosu ile Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 164’üncü sırada yer alıyor. Şirket aynı zamanda, okul sütü ihalelerini de birçok kez üstlenmişti. Aralık 2014’te yapılan ihalede şirket verdiği en düşük teklif ile 42.3 milyon liralık ihaleyi üstlenmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı