REKLAMI GEÇ

Bağcı, rakibi Topuz’u suçladı

Bağcı, rakibi Topuz’u suçladı

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki yapılanmasına yönelik davanın ilk savunmasını Hüseyin Bağcı yaptı. Bağcı, iddianamedeki kendisiyle ilgili iddiaları yalanlarken rakibi Prof. Dr. Bülent Topuz’a şok bir suçlamada bulundu.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2017 Çarşamba, 14:36

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Pamukkale Üniversitesi’ndeki uzantısına yönelik davanın ilk duruşması 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün başlaşmıştı. Duruşmanın ilk gününde 73’ü tutuklu olmak üzere toplam 115 sanık hakim karşısına çıkarıldı. Sanıkların kimlik tespiti geç saatlere kadar sürdü. Bugün ise sanıklar savunmalarını yapmaya başladı. İlk savunmayı 15 Temmuz darbe girişimi sırasında rektör olan Hüseyin Bağcı yaptı.

Bağcı savunmasına başlamadan önce, Mahkeme Başkanı tarafından iddianamenin kendisiyle ilgili bölümleri okundu.

54 SAYFALIK SAVUNMA
Önceden hazırladığı 54 sayfalık savunma metnini Mahkeme Heyeti’ne sunan Bağcı, savunmasını yaklaşık 3 saatte okudu. Üzerine atılı suçlamaların tamamını reddederek savunmasına başlayan Bağcı, kendisini rektörlüğe örgütün getirdiği iddialarını da kabul etmedi. Bağcı savunmasını okurken zaman zaman sesini yükseltti. Bağcı, her şeyi olduğu gibi FETÖ’nün üniversitede kendi döneminde yapılandığı iddiasını da yalanlayarak “Benden önce yapılanmışlar” dedi

“BANA MOBİNG UYGULANDI”
Eski rektör Bağcı, iddianamede geçmemesi ve dolayısıyla dava ile alakası olmamasına rağmen 2007 rektörlük seçimleri ve hemen sonrasında mobing uygulandığı iddiasıyla mahkeme heyetine Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’ı da şikayet etti. 20027’de en çok oyu almasına rağmen dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından atanmadığını belirten Bağcı, “Ancak Fazıl Necdet Ardıç 2. sırada olduğu halde atandı. Ardıç daha sonra Tıp Fakültesi dekanlığından ayrılmamı istedi. Dekanlık ofisim de elimden alındı. Üniversiteler Birliği üyesi olmama rağmen birliğin toplantılarına bile gönderilmedim. Yani o dönemde bana mobing uygulandı” dedi.

“2011’DE MUHALİFLERİN OYU İLE SEÇİLDİM”
Sonraki dönemde, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevi yaptığını, bu görevden de alındıktan sonra Denizli’ye dönüp Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü için yeniden hazırlıklara başladığını belirten Bağcı, “3.500 kişiye mesaj attım, dönüyorum dedim. O dönem Prof. Dr. Ahmet Kutluhan da adaydı. Şu an ki rektör Hüseyin Bağ, Doç Dr. Ferhat Ağırman ve bazı hocalar toplantı yaparak diğer üniversiteler ve YÖK’teki yetkililere, Kutluhan’ın desteklenmesi için telefon açtı. 2010 yılından itibaren her kesimden ve gruptan kimselerle pazarlık yapmaksızın görüşmeler yaptım. Gizli saklım olmadan Polisevi’nde, Çamlık gibi yerlerde toplantılar yaptım. Prof. Dr. Hasan Erdoğan ve Prof. Dr. Ceyhun Karpuz’un da bulunduğu konsensüs ekibi ile görüştüm. Sonuçta sosyal demokrat, milliyetçi ve muhafazakar oyları aldım. 4 oy farkla birinci oldum. Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından mevzuata uygun olarak atandım. Seçim sürecinden anlaşılıyor ki, örgüt tarafından değil, mevcut yönetime muhaliflerin oylarıyla seçildim” dedi.

“17/25’TEN SONRA HEPSİNİ TASFİYE ETTİM”
Savunmasında 2015 rektörlük seçimlerine de değinen Bağcı, “17/25 Aralık sonrası paralel yapıya ya da örgüte mensup oldukları kanaatini edindiğim tüm yöneticileri tasfiye ettikten sonra İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Özçelik’i rektör yardımcısı olarak atadım. YÖK’ün onayı ile atadığımız vekil ve asil dekanlarla seçim çalışmalarına başladım. Aynı zamanda Prof. Dr. Bülent Topuz, Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Prof. Dr. Fahir Demirkan, Prof. Dr. Dursun Dursunoğlu ve Prof. Dr. Vedat Uygur da adaydı. Bu aşamadan sonra paralel yapı-örgütle bağlantılı kişiler benim dışımda birini desteklemek için gizli gizli toplantılar yapıyordu. Seçimlere bir ay kala paralel yapı benim hala diplomalara başı açık fotoğraf istediğim yönünde haberler yaparak, eski rektör Ardıç dönemindeki belgelerle kumpas kurdular. Bunu tüm dünyaya duyurdular. 10 Ocak 2015’te, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Belediye Başkanı Osman Zolan’ın da katıldığı Teknokent açılışında, ‘devlet içinde devlet olmaz’ diyerek paralel yapıyla mücadele edeceğimi ilan etmiştim “ dedi.

PROF. DR TOPUZ’A FETÖCÜ SUÇLAMASI
2015 seçimlerinde de Bülent Topuz ve Hüseyin Bağ’ı geride bırakarak rektör seçildiğini savunmasında anlatan Bağcı, “2007, 2011 ve 2015 seçimlerinde Prof. Bülent Topuz ile rakip adaylardık. Bülent Topuz 2007 yılına göre 2015’te oylarını 7 kat artırmış. Gizli toplantılarda ‘Hüseyin Bağcı’ya oy vermeyelim. Bizi mağdur etti’ diyenlerin oylarını kime verdiği anlaşılmaktadır. 3 Ağustos 2016 tarihinde görevden alınmam üzerine 2015 seçimlerinde ikinci sıradaki Bülent Topuz’un değil, 3. Sıradaki Hüseyin Bağ’ın rektör vekili atanması sanırım bu sebeptendir” dedi.

Mahkeme Başkanı, Hüseyin Bağcı’nın savunması sürerken duruşmaya 1 saat ara verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı