REKLAMI GEÇ

Başsavcılık’tan FETÖ raporu

Başsavcılık’tan FETÖ raporu

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı Denizli’de yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturmalara ilişkin rakamları paylaştı. Darbe teşebbüsü sonrası gerçekleştirilen operasyonlarda 7010 kişi hakkında soruşturma, bunlardan 2881’iyle ilgili kamu davası açıldığını belirtildiği açıklamada, 2815 kişiyle ilgili de kovuşturmaya yer olmadığı kararının verildiği bildirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ocak 2018 Salı, 16:03

Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen darbe teşebbüsünün ardından Denizli’de yürütülen soruşturmalara ilişkin rakamsal verileri açıkladı.

Hain darbe teşebbüsü sonrasında başlatılan soruşturmalar kapsamında, bugüne kadar toplam 7010 kişi hakkında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyeliği iddiasıyla soruşturma yürütüldüğünün belirtildiği açıklamada, soruşturmalar kapsamında 937 soruşturma dosyası üzerinden 2881 şüpheli hakkında FETÖ silahlı terör örgütü üyeliği suçundan kamu davası açıldığı, 1467 soruşturma dosyası üzerinden 2815 şüpheli hakkında FETÖ silahlı terör örgütü üyeliği iddiası kapsamında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği bildirildi.

917 derdest soruşturma dosyası üzerinden 1314 şüpheli hakkında FETÖ silahlı terör örgütü üyeliği suçundan soruşturmanın ise halen devam ettiğinin bildirildiği açıklamada, “Denizli’de FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği suçundan Bylock kullanıcısı oldukları tespit edilen 2197 hat sahibi şahsa adli işlem yapılmış olup, diğer bylock kullanıcılarına yönelik soruşturmalar halen devam etmektedir. FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği suçundan yürütülen soruşturmalar kapsamında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile irtibatlı ve iltisaklı olduğu gerekçesi ile 38 şirkete TMSF kayyım olarak atanmıştır” denildi.

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün Denizli’deki yeniden yapılanma sürecini deşifre etmek amacıyla projeli olarak yapılan GAYBUBET evleri soruşturmaları kapsamında, sözde İl İmamı olarak görevlendirilen örgüt mensubu, Erzurum Bölge İmamı, Aydın İl İmamı ve Balıkesir Eğitim Danışmanı olmak üzere toplamda 28 şahsın tespit edilerek yakalandıkları ifade edildi. Gaybubet evlerinde saklandığı tespit edilen 42 kişinin de yakalandığının belirtildiği açıklamada, aramalarda şüphelilere ait çok sayıda sahte nüfus cüzdanı, dijital ve örgütsel doküman ile ayrı ayrı zarflara bölünmüş şekilde firari şüphelilere verilmek üzere hazırlandığı değerlendirilen yaklaşık 50.000TL ve 61.000 Amerikan dolarına el konduğu kaydedildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı