REKLAMI GEÇ

Böylesi ancak ajan filmlerinde olur

Böylesi ancak ajan filmlerinde olur

FETÖ/PDY 2. İşadamları Davası’nda, örgütün Denizli İmamı Murat Hoca kod adlı Mehmet Boz’un şoförlüğünü ve sekreterliğini yaptığı öne sürülen Yusuf Sarıyer’in eski eşi Fethiye Sarıyer ifade verdi. Boşandığı eşinin örgüt içinde çok gizli çalıştığını ifade eden Fethiye Sarıyer, “10 gün eve gelmediğinde Bylock aracılığıyla görüşürdük” dedi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2017 Pazartesi, 17:58

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla 87’si tutuklu toplam 145 sanığın yargılandığı 2’nci İşadamları davasında tanıklar dinleniyor.

Duruşmanın bugünkü celsesinde İşadamı Habip Kızıltaş’ın ardından, örgütün ‘Son İl İmamı’ olduğu bilinen Murat Hoca kod adlı Mehmet Boz’un sağ kolu olduğu iddia edilen ve halen firar olan Yusuf Sarıyer’in boşandığı eşi Fethiye Sarıyer tanık olarak dinlendi.

ŞİFRE: “HAFSA’YI BENİM İÇİN ÖP”
Yusuf Sarıyer ile 2012 yılında cemaatten bazı kişilerin aracı olmasıyla, görücü usulü evlendiğini belirten Fethiye Sarıyer, “2016’nın Mayıs ayında gizli işleri ve huzursuzluk nedeniyle boşandığım Yusuf Sarıyer, örgütün önemli isimlerindendi. Bylock kullanıyordu. Zaman zaman ortadan kaybolurdu. Bana da Bylock yükledi ve dışarıda olduğunda ancak bu şekilde görüşebileceğimizi söyledi. Bylock açmamı istediğinde telefondan bana normal mesaj gönderirdi. Şifremiz ise ‘Hafsa’yı benim için öp’ idi. Hafsa oğlumuz olur. Benimle örgütsel bir yazışma yapmazdı. Zira ben örgütten biri değildim” dedi.

“ARAMACILAR EVİMİZİ BASARDI”
Örgütün kendi içinde aramacılar oluşturduğunu, kod ismi olan bu kişilerin evlerini yılda 2-3 kez bastıklarını anlatan Fethiye Sarıyer, “Eski eşim il imamının sağ kolu olduğu için, polis geldiğinde evde suç unsuru ya da isim listesi bulmasın diye aramacılar ani baskınlar yapıyordu. Evde liste, hard disk, flaş bellek gibi şeyler vardı. Arama sonrası eşim bunları evden götürdü. Nerede imha ettiğini bilmiyorum. Aramacılar, muhasebeci, sekreter, eyaletçi gibi kişilerin evlerinde aramalar yapardı. Evimizde en son biz boşanmadan önce 2016 yılında arama yapıldı. Çantamı bile ararlardı. İzin vermezsem ceza verileceği söylenirdi” dedi.

KOD ADI YAKUP
Eski eşinin örgüt içinde ‘Yakup’ olarak bilindiğini, kredi kartı ve telefonu ile birlikte numaralarını da sık sık değiştirdiğini belirten Fethiye Sarıyer, “Üç yıl evli kaldık, 3 kez ev değiştirdik. Telefon ve internet hatları başkalarının adına alınırdı. Bylock ile dikkat çekmemek için Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya da kullanılırdı. Tabi ki başka isimlerle. Pazartesi günleri sabah namazı öncesi İl İmamı Mehmet Boz ile yola çıkarlardı. Ege Bölgesi’nin il ağabeyleriyle toplantıya katılıyorlardı. Toplantı bazen bizim evde olacağı zamanlar ikram hazırlamam ve toplantıda evde bulunmamam tembihlenirdi. Evli olduğumuz zamanda, darbe girişiminden bir yıl kadar önce ‘Zaman az kaldı. Allah’ın askerleri sahaya inecek. Onlar savaşacak. Hoca Efendi haber gönderdi’ derdi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı