REKLAMI GEÇ

Büyükelyas: Kar payı dağıtmadık, çünkü…

Büyükelyas: Kar payı dağıtmadık, çünkü…

FETÖ/PDY Tavas Davası’nda örgütün ilçedeki çatı şirketi olarak gösterilen Asya Eğitim Hizmetleri Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Büyükelyas, bu şirkete kurulduktan sonra ortak olduğunu söylerken, bugüne kadar ortaklara hiç kar payı ödemediklerini, kazanılan paranın yatırıma dönüştürüldüğünü ve bu nedenle bilançonun zarar gösterdiği öne sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Aralık 2016 Pazartesi, 17:51

FETÖ/PDY’nin Tavas Çatı Davası’nda, sanıkların savunması tamamlandı. En son savunma yapan isimlerden birisi Özel İmbat Erkek Öğrenci Yurdu, Özel Fitnat Hanım Kız Öğrenci Yurdu, Özel Asya Meltem Körfez Dershanesi, Mehmet Efendi Pansiyonu, Ümmühan Duman Pansiyonu, Yasemin-Emin Çocuk Bakımevi ve Asya Pansiyonu’nun bağlı olduğu Asya Eğitim Hizmetleri A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Büyükelyas oldu.

Davanın birçok tanığı tarafından ismi verilen Büyükelyas savunmasında, şirketin Mustafa Yavaş, Mehmet Darıviranlı, Hasan Eyice, Salih Demiray ve vefat eden bir kişi tarafından kurulduğunu, kendisinin bu şirkete daha sonra ortak olduğunu ve yönetim kurulu başkanı seçildiğini söyledi.

“ŞİRKETİ TİCARİ AMAÇLA KURDUK”
Geçmiş yıllarda şirketin denetimler geçirdiğini, hiçbir sorun çıkmadığını ifade eden Büyükelyas, “17/25 Aralık sonrası bize giydirmeye başladılar. Bu iddianameyle de gizli tanık Cesur Efe kod adlı gizli tanığın beyanlarıyla giydiriliyor. Ortaklardan Hasan Eyice’nin ‘şirket, fakir öğrencilere yardım amacıyla kuruldu’ beyanına katılmıyorum. Şirket fakir öğrencilere yardım amaçlı değil ticari amaçlı kuruldu” dedi.

Mahkeme Başkanı Ünal Yalçınkaya’nın sorusu üzerine ödgütün elebaşı Fetullah Gülen, 2 numaralı ismi İsmail Büyükelçi’yi birebir görüp tanışmadığını, Osman Pakmak’ı ise cezaevinde tanıdığını ifade eden Büyükelyas, şirketin genel müdürlüğünü yapan Hüseyin Ceylan’ın Tavas imamı olduğu yönünde bir bilgisinin bulunmadığını, ilçe imamı olan bir başka isim İbrahim Kersin’i ise evini kiralamak için geldiğinde gördüğünü belirtti.

“KAR PAYI NEDEN DAĞITMADINIZ?” SORUSU
Mahkeme Başkanı’nın “kar payı dağıtılmamasını nasıl izah ediyorsunuz?” sorusuna Kemal Büyükelyas, “İlk olarak dershane için 3 katlı bir bina kiraladık. Ancak yetersiz kalınca yeni bir bina yaptık. Yurtlar, pansiyonlar yaptık. Bu nedenle kar payı dağıtmadık. Buna diğer ortaklar da rıza gösterdi. Genelde ortaklar emekli. Gelirleri yeterli olmalı ki kar payı dağıtılmasında ısrarcı olmadılar” yanıtını verdi.

DERSHANE-FETULLAH GÜLEN BAĞLANTISI SORUSU
Mahkeme Başkanı Ünal Yalçınkaya’nın bir başka sorusu Bu dershaneler, Fetullah Gülen ile anılan yerler. Siz bu dershanenin bağlı olduğu şirketin yönetim kurulu başkanısınız. Bu ilişkiye ne diyorsunuz sorusunu Büyükelyas, “Bizim onlarla irtibatımız yok. Biz bağımsız bir dershane olarak çalıştık. Fetullah Gülen Cemaati ile ilişkilendirilmeyi kabul etmiyoruz” diye yanıtladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı