REKLAMI GEÇ

Catering operasyonunda 8 tutuklama

Catering operasyonunda 8 tutuklama

Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında dün adliyeye sevk edilen 16 zanlıdan 8’i tutuklandı. 8 zanlı da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2016 Çarşamba, 10:12

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçen 8 Ekim’de FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğu öne sürülen iki ayrı yemek şirketinin haklarında yakalama kararı çıkartılan toplam 40 yönetici ve çalışanına yönelik operasyon düzenlemiş, 37 kişi gözaltına alınmıştı. Haklarında yakalama kararı bulunan 3 kişinin ise, daha önce FETÖ’ye yönelik operasyonlarda tutuklandıkları belirlenmişti. Gözaltına alınan 37 şüpheliden 21’i polisteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 16 zanlı adliyeye sevk edilmişti.

YARGILAMA GECE BOYUNCA SÜRDÜ
İki catering şirketinden 16 zanlının adliyedeki sorguları gece boyunca sürdü. Hakim karşısına çıkarılan zanlılardan 8’i hakkında tutuklama kararı verilirken, 8 zanlı da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA
İhalelere fesat karıştırmakla suçlanan iki yemek şirketinin çalışanları ile ve mağdurların ifadelerinden, iki yemek şirketine 17- 25 Aralık olaylarının ardından başvuran çok sayıda kişinin vekaleten kestirdikleri kurbanlar için hocalar tarafından edilen dualarda Fethullah Gülen’in bedduaların gerçekleşmesi ve hizmet hareketinin şahlanması için de dua edildiği ileri sürüldü. Ayrıca, iki yemek şirketinin, çalışanlarının ücretlerinden de en az 200’er lira himmet kestiği, vermek istemeyenlerin işten çıkartıldığı da ortaya çıktı. Bu şekilde her iki yemek şirketinde çalışan toplam 160 kişinin aylıklarından kesinti yapıldığı ortaya çıktı.

İki yemek şirketinin vekaleten kesilen kurban etlerini fakirlere dağıtmayıp, yemek yaparak, kalan kısımını da Afyonkarahisar’daki biri sucuk fabrikasına karkas et olarak sattıkları buradan elde edilen yaklaşık 50 milyon liranın üzerinde bir paranını ise ‘himmet’ adı altında Fethullah Gülen’e gönderildiği belirlendi. Ayrıca yemek şirketinin yöneticilerinin de sürekli olarak değiştiği de tespit edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı