REKLAMI GEÇ

Darbeci komutanın kan donduran sözlerini anlattı

Darbeci komutanın kan donduran sözlerini anlattı

FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili askerlere yönelik açılan 44’ü tutuklu 64 sanıklı davanın 2. duruşması EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde devam ediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mart 2017 Çarşamba, 17:31

2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmanın bugünkü celsesinde şu ana kadar Çardak Havaalanı Emniyet Şube Müdürü Murat Onaylı ve Söke Birliğinden Albay Erol Akman’ın şoförü Uzman Çavuş Kenan Bölükbaşı tanık olarak dinlendi. Emniyet Şube Müdürü Onaylı, il emniyet müdürü ve valinin emirleriyle uçakların inişini engellemek için yaptıkları çalışmayı anlatırken, Uzman Çavuş Bölükbaşı da Söke’deki birlikten başlayıp Çardak’a ulaşana dek komutanı Yarbay Erol Akman ile aralarında geçen diyalogları ifadesine yansıttı.

Sabahtan öğle saatlerine dek işadamlarına yönelik davanın görülmesi nedeniyle yarım gün devam eden duruşmada ilk olarak Çardak Havaalanı Güvenlik Şube Müdürü Murat Onaylı 15 Temmuz gecesini anlattı. Darbe girişimini evinde öğrenmişken il emniyet müdürü tarafından aranıp tüm ışıkların kapatılması talimatı aldığını belirten Onaylı, “Daha sonra DHMİ Müdürü arayarak valinin aynı yöndeki talimatlarını iletti. Bu arada havaalanı dışında vatandaşlar toplanmaya başlamıştı. Havaalanı içinde polis dışında personel bırakmadık. Kaymakam ve ilçe jandarma komutanı da bu arada intikal ederken havadan uçak sesleri vardı. Kule tarafında birilerinin dolaştığı haberi gelince aprona geçtik. Askerler uçakların inişini sağlamak için orada olduklarını söylediler. Kaymakam da o uçakların iniş yapamayacağını söyleyince Hava Meydan Komutanlığı’na geçtiler” dedi.

“DARBEYİ BİRAZ SONRA GÖRECEKSİN!”
Albay Erol Akman ve habercisi Ömer Karahan ile Söke birliğinden önce Denizli’ye sonra da Çardak’a geçtiklerini belirten Uzman Çavuş Kenan Bölükbaşı ise, “15 Temmuz günü saat 14.00 sıralarında 11. Komando Tugay Komutanlığı’na intikal ettik. Erol Albay, Fahrettin Yarbay ve Avşin Yarbay bir süre odada görüştükten sonra Tugay Komutanı’nın yanına gittiler. Gece 02.00’de intikal olacağı için dinlenmeye çekildik ancak 22.30 gibi arandım ve intikalin 23.00’e alındığı söylendi. Birlikler toplandıktan sonra yola çıktık. Çardak’a yaklaştığımızda Erol Albay bana ‘Sen hiç darbe gördün mü?’ diye sordu. Ben sesimi çıkarmayınca ‘Az sonra göreceksin’ dedi. Sonra hızımı artırma talimatı verip, engelleme olursa durmamam emrini verdi. Çardak Hava Meydanı Komutanlığı’na vardığımızda nizamiye kapalıydı ve görevli kapıyı açmadı. Bunun üzerine Erol Albay görevliye açmadığı taktirde tutuklanacağını söyledi. İçeri girdikten sonra zaman zaman telefonla görüşürken bana ışık tutturup notlar alıyordu. Notlarda R.T. ya da R.Ç. gibi kısaltmalar gördüm, konuşmalarının birinde meclis geçiyordu. Gece boyunca Fahrettin Yarbay ile pisti aydınlatmaya çalıştılar ama başaramadılar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı