REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY davasında avukatların 2. duruşması tamamlandı

FETÖ/PDY davasında avukatların 2. duruşması tamamlandı

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nda silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasıyla yargı önüne çıkan avukatların tahliye umutları bir sonraki duruşmaya kaldı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 22 Mart 2017 Çarşamba, 19:00

 

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2. duruşması tek celsede tamamlandı. 8 tutuklu, 2 tutuksuz sanığın bulunduğu davanın sabah saatlerinde başlayan duruşmada tanıkların dinlenmesi gerekiyordu. Ancak iddianamede adı geçen tanıkların gelmemesi üzerine sadece tutuklu sanık Özcan Aksoy’un talep ettiği 5 tanık dinlenebildi. Aksoy’un eşi ve yakınlarından oluşan tanıklar, Özcan Aksoy’un herhangi bir cemaat ya da örgütle bir bağı olmadığını beyan ettiler. Hakkında Bylock raporu da bulunan Aksoy, avukatlık bürosunda bir dönem şifresiz Wifi kullandığını bu nedenle Bylock mağduru olduğunu öne sürdü.

Tutuklu sanıklardan Müdai Kaplan ise ilk duruşmada savunmasının alınmadığını gerekçe göstererek yaklaşık 1.5 saat süren bir savunma gerçekleştirdi. İddianamede yer alan kendisi hakkındaki 4 tutanağın sahte olduğunu öne süren Kaplan ayrıca Bylock listesinin sık sık değiştiğini, tutuklu kalmasını gerektirecek somut delil ortaya konamadığını belirtti.

Mahkeme heyeti, savcının tanıkların zorla getirilmesine dair talebi ve sanık avukatlarının tahliye isteklerinin ardından duruşmaya 30 dakika ara verdi. Duruşmanın sonunda verilen ara kararda sanıklar hakkında tahliye kararı çıkmazken, tanıkların dinlenmesi için 14 Haziran 2017’ye ertelendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı