REKLAMI GEÇ

İlhan: “Yargı kararları daha özenli verilmeli”

İlhan: “Yargı kararları daha özenli verilmeli”

Aynes’e atanan kayyum mahkeme tarafından iptal edildi, sahibine teslim edilmesi kararı verildi. Bu kararı değerlendiren Baro Başkanı Müjdat İlhan, bu süreçte devletin kendini koruma mantığıyla hareket ettiğini belirterek, “Telafisi güç sonuçlar doğuracak kararlar daha özenli verilmeli” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Aralık 2018 Salı, 17:50

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında el konulan fabrikalardan biri olan Aynes, sahiplerine yönelik uzun süren yargılamanın ardından yeni bir sürece girdi, başvurunun ardından mahkeme kayyum kararının kaldırılmasına ve sahibine teslim edilmesine karar verdi.

Denizli’de bir şirketteki kayyumun kaldırılmasına yönelik alınan ilk kararlardan biri ve yeni bir tartışma sürecinin de fitilini ateşledi. Aynes’e yönelik kararı, nedenlerini ve sonuçlarını Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan’a sorduk.

Baro Başkanı İlhan, darbe girişiminin ardından devletin kendini savunma mantığı ile hareket ettiğini belirterek, bu süreçte hukuka uygunluğun pek düşünülmediğini söyledi.

Baro Başkanı İlhan, “Bu şekilde davranıldığında da son zamanlarda görüldüğü gibi beraat ile sonuçlanan yargılamalar ve bu yargılamaların sanıklarına ait mal varlıklarının kayyumlara devredilmiş olması, hukuka uygun bulunmadı. Kayyum atanan şirketler, yapılan başvurularla sahiplerine iade edilmeye başlandı” dedi.

“Adalet herkes için gerekli olan geç geldiğinde de varlığından bahsedilemeyen bir değerdir” diyen Baro Başkanı İlhan, “O yüzden bu tür telafisi güç ve imkansız sonuçlar doğuracak kararların daha özenli verilmesi gerekmektedir” dedi.

Uzun süren yargılamaların ardından beraat eden kişilerin mağduriyetlerine yönelik değerlendirmeler de yapan İlhan, “Bu süreçte pek çok kişi gözaltına alındı, tutuklandı, uzun süre cezaevlerinde kaldı. Adil yargılanma olmadığı ve hak ihlali olduğunu iddia edenler, yine yargı içinde hakkını arayıp, mağduriyetlerinin giderilmesini isteyecektir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı