REKLAMI GEÇ

BBC Türkçe hazırladı. İşte ihraç edilen akademisyenler haritası

BBC Türkçe hazırladı. İşte ihraç edilen akademisyenler haritası

BBC Türkçe, Türkiye genelinde FETÖ/PDY operasyonları kapsamında akademisyenlerin ihraç edildiği üniversitelerin sıralamasını yayınladı. Pamukkale Üniversitesi, ihraç edilen 170 akademisyen ile ülke genelinde 5. sırada yer alıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2017 Çarşamba, 12:48

15 Temmuz’da meydana gelen darbe girişimin ardından, 20 Temmuz’da OHAL ilan edildi ve KHK’lar ile kamuda ciddi bir ihraç ve görevden alma süreci başladı.

FETÖ/PDY operasyonlarıyla ilgili üniversitelerde yaşanan ihraç ve görevden almalarla ilgili resmi kurumlardan net bir açıklama gelmedi, ancak BBC Türkçe, Türkiye’nin ihraç edilen akademisyenler haritasını çıkardı.

BBC Türkçe’nin haberine göre Türkiye’de ihraçların başladığı 1 Eylül 2016’dan bu yana en az 23 bin 427 akademisyen görevlerinden ihraç edildi.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi 232 akademisyenle ilk sırada yer alırken, Ankara Gazi Üniversitesi’nde 225, İstanbul Üniversitesi’nde 188, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde de 185 akademisyen ihraç edildi.

Listenin ilk 4 sırasını bu akademisyenler oluştururken, Pamukkale Üniversitesi ihraç edilen 170 akademisyen ile listenin 5. sırasında yer aldı.

PAÜ’den ihraç edilen akademisyenlerin büyük çoğunluğu ile ilgili açılan davalar devam ediyor. Yargılanan akademisyenlerden bazıları tutuklu, bazıları da adli kontrol şartıyla serbest durumda.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı