REKLAMI GEÇ

Can Pekdemir “etkin pişmanlık”tan yararlandı

Can Pekdemir “etkin pişmanlık”tan yararlandı

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından son dalga operasyonlar kapsamında gözaltına alınan ve dün adliyeye çıkarılan 34 zanlıdan 33’ü tutuklanmış, yalnızca Can Pekdemir adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Pekdemir’in etkin pişmanlıktan yararlandığı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Kasım 2016 Salı, 12:24

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında gelinen aşama ve son duruma ilişkin açıklama yaptı. Çoğunluğu tutuklu 67 kişi hakkında kamu davasının açıldığının bildirildiği açıklamada, dün adliyeye sevk edilen çoğunluğu işadamı 34 kişi hakkında da detaylar paylaşıldı.

ETKİN PİŞMANLIK VURGUSU CAN PEKDEMİR’İ İŞARET EDİYOR
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltında bulunan 89 şüpheliden 34’ünün adliyeye sevk edildiği ve bunların 33’ünün tutuklandığının belirtildiği açıklamada, adli kontrol şartıyla bir kişinin serbest bırakıldığı ifade edildi.

Dün adliyeye sevk edilen ve adli kontrol şartıyla serbest kalan Can Pekdemir’i işaret eden açıklamada, şüphelinin etkin pişmanlıktan yararlandığı ifade edildi.

Açıklamada, “21 Kasım 2016 tarihinde Denizli Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen ve sorgularının yapılmasını müteakiben 33 şüpheli tutuklanmış ve 1 şüpheli soruşturma aşamalarında Türk Ceza Kanunu’nun 221’inci maddesi hükümlerinden yararlanma iradesiyle örgütün yapılanması, ilişkileri ve finansın sağlanmasına ilişkin ikrar, itiraf ve ihbar ettiği delillere göre etkin pişmanlıktan yararlanmakla adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır. Soruşturma kapsamında halen gözaltında bulunan 55 şüpheli ile ilgili olarak yasal süre içinde hukukî süreç gerekleri tamamlanacaktır” denildi.

SORUŞTURMANIN GİZLİLİĞİ
Soruşturmaların gizliliğine atıfta bulunulan açıklamanın son bölümünde, “Cumhuriyet Başsavcılığı’nın görevli birimlerince tüm soruşturmalarda başta Türkiye Cumhuriyeti Anayasası olmak üzere, CezaMuhakemesi Kanunu, Terörle Mücadele Kanunu, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun, ilgili ikincil mevzuat, Olağanüstü Hâl Kapsamındaki Kanun Hükmünde Kararnameler ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hükümlerine riayet île tahkikat gerekleri olağanüstü fedakârlıklarla yürütülmekte, sair hususlarda ise “soruşturmanın gizliliği” ilkesi sebebiyle açıklama yapılması mümkün bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

denizli-oklu-dayanir-ihrac-edildi-anons

denizli-67-fatocu-hakkinda-kamu-davasi-anons

denizli-128-kisinin-oevletle-ilisigi-kesildi-anons
denizli-huseyin-bagci-ihrac-edildi-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı