REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY davasında Çivrilli eğitimcilere ara karar şoku

FETÖ/PDY davasında Çivrilli eğitimcilere ara karar şoku

FETÖ/PDY içinde yer aldıkları gerekçesiyle haklarında terör örgütü üyeliği iddialarıyla dava açılan 14 eğitimci sanığın yargılanmasında ilk duruşma tamamlandı. Ara kararda tahliye çıkmazken, 5 tutuksuz sanığın tutuklanmasına karar verildi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2017 Çarşamba, 14:10

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması davalarında Çivrilli eğitimcilerin yargılanmasında iki gün süren ilk duruşmada ara karar verildi. 4’ü tutuklu toplam 14 sanığın hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada tahliye kararı çıkmazken, 5 tutuksuz sanığın tutuklanmasına karar verildi.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada salona sanıklar, yakınları ve avukatları alındı. Çivril’de görev yaparken 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları öne sürülen ve terör örgütü üyeliği ile suçlanan tutuklu sanıklar Yakup Görücü, Ramazan Yıldırımoğlu, Mehmet Bilmiş ve Melih Bozdemir hakkında, KHK’larla kapatılan dernek ve sendikalara üyelik bu derneklerin bazı etkinliklerinde görev almak, Bank Asya hesap hareketleri ve sosyal medya paylaşımları konularında bazı iddialar yer aldı.

Sanıklar duruşmada verdikleri ifadelerde kendilerine yöneltilen tüm suçlamaları reddetti. Sanık savunmalarının ardından tanıkların dinlendiği duruşmada ara karar öncesi sanık ve avukatların talepleri de alındı.

Mahkeme Başkanı duruşma sonunda tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddederken, tutuksuz sanıklar Mesut Cengiz, Mehmet Köseoğlu, Musa Aytekin, Mustafa Tunçay ve İbrahim Çabuk’un da tutuklanmasına karar verdi.

Davanın 2. duruşması 11 Ağustos’ta yapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı