REKLAMI GEÇ

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı’ndan FETÖ üyelerine tanıklık ve pişmanlık çağrısı

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı’ndan FETÖ üyelerine tanıklık ve pişmanlık çağrısı

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) üyelerine “Ya tanıklık yapın ya da Pişmanlık Yasası’ndan yararlanın” çağrısında bulundu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 1 Eylül 2016 Perşembe, 11:52

2016-2017 Adli Yılı, Denizli Valiliği yanındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Adalet Komisyonu Başkanı Ünal Yalçınkaya, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan ile hakim, savcı ve avukatlar katıldı.

denizli-adli-yil-acilisi-feto-mensuplarina-cagri-2

FETÖ ÜYELERİNE ÇAĞRI
Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalet Komisyonu Başkanlığı ve Denizli Barosu çelenklerinin Atatürk Anıtı’na konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından kürsüye gelen denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, konuşmasının bir bölümünü 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan FETÖ üyelerine ayırdı.

denizli-adli-yil-acilisi-feto-mensuplarina-cagri-1

FETÖ örgütü ile 2014 yılından önce mensubiyeti bulunanlara tanıklık, 2014’ten sonra mensubiyet veya irtibat içerisinde olanlara ise etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmaları çağrısında bulunan Alper, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece ile ilgili detayları da paylaştı.

denizli-adli-yil-acilisi-feto-mensuplarina-cagri-4

“HELALLEŞEREK ÇIKTIK”
O gece aileleriyle vedalaşarak evden çıktıklarını, 17 savcı ile sabaha kadar uyumadan soruşturmaların başlatılması ile ilgili çalışmaları gerçekleştirdiklerini anlatan Başsavcı Alper, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Darbe girişiminden 36 saat sonra suçlular yakalanıp İzmin F Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilmiştir. Ondan sonra da deliller doğrultusunda işlemlerimiz devam etti. Biz mevcut insan hakları normlarından ayrılmadık, görevmiizi hakkıyla ve tam profesyonel edasıyla gerçekleştirdik. Hiçbir zaman adaletten şaşmadık. FETÖ’nün terör örgütü olarak Milli Güvenlik Kurulu’nca kabul edildiği 2014 başından itibaren terör örgütü ile irtibati, intisabı veyahut mensubiyeti olanlar hakkında soruşturmalarımızı yürütmekteyiz. Bizim halkımızdan bir ricamız var. FETÖ mensuplarını deşifre etsinler, ihbarda bulunsunlar. 2014 tarihinden sonra FETÖ mensubu olan veya irtibatı devam edenler ya tanık olarak bize başvursunlar ya da TCK’nın hala yürürlükte olan Pişmanlık Yasası’ndan yararlansınlar. Cumhuriyet Başsavcılığımız ve mahkemelerimiz her zaman adalet duygusuyla objektif ve profesyonelce görevlverini ifa etmektedirler.”

denizli-adli-yil-acilisi-feto-mensuplarina-cagri-3

“YARGI KARANLIK YAPIDAN ARINDIRILMALIDIR”
Baro Başkanı Müjdat İlhan ise, Türkiye’de 15 Temmuz gibi olağanüstü gelişmelerin yaşandığını dikkat çekerek, “ Bu süreçte hiç kuşkusuz ki, ne sıfatta ve konumu ne olursa olsun, karanlık yapıya dahil olan destek veren herkes hukuk önünde hesap vermelidir. Bedelini en ağır şekilde ödemelidir. Bu karanlık yapının temizlenmesi, bu alçakça kalkışmanın hesabı sorulmalıdır. Ancak soruşturmalar devam ederken, gözaltına alınanların da masumiyeti ihlal edilmemeli, savunma hakkı kısıtlanmamalıdır. Avukat soruşturmalarında Kanun Hükmünde Kararname ile getirilen yeni düzenlemeler, savunma hakkını kısıtlama amacıyla kullanılmamalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı