REKLAMI GEÇ

Darbeci askerler davasında ara karar

Darbeci askerler davasında ara karar

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili askerlere yönelik açılan 44’ü tutuklu, toplam 60 sanıklı davanın 3. duruşması EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tamamlandı. Ara kararın verildiği duruşmada tahliye talepleri reddedildi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 3 Nisan 2017 Pazartesi, 16:08

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili darbeci askerler davasında 3. duruşma başladı. 44’ü tutuklu, toplam 60 sanıklı davanın 3. duruşması EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tek celse süren davanın ara kararından tahliye kararı çıkmadı.

Bu sabah başlayan duruşma öncesi Kitap Fuarı’nın da başladığı EGS’de geniş güvenlik önlemleri alındı. Aralarında 11. Komando Tugayı’nın eski komutanı Kamil Özhan Özbakır’ın da bulunduğu sanıklar hakkında TCK’nın 309/1, 311/1 ve 312/1’inci maddeleri gereğince 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, TCK’nın 314/2. maddesi uyarınca da 15’er yıl hapis cezası isteniyor.

BAŞBAKANLIĞIN DAVAYA KATILMA TALEBİ KABUL EDİLDİ
İzmir F Tipi Kapalı Cezaevi’nden getirilen tutuklu sanıkların hazır edilmesiyle birlikte sabah saatlerinde başlayan duruşmada öncelikle, 12 tanığın talimatla alınan ifadeleri okundu. Davayla ilgili dijital materyallerin henüz hazır edilemediği sanık ve avukatlarına açıklanırken, Milli Savunma Bakanlığı ve Başbakanlığın davaya katılma talepleri savcıya iletildi. Savcı, Mahkeme’ye verdiği mütalaada, Milli Savunma Bakanlığı’nın talebini askeri mühimmat ve tesisatının zarar gördüğüne dair dosyada suç niteliği bulunmamasından dolayı reddini istedi. Başbakanlığın talebinin ise hükümete karşı suç niteliği bulunması nedeniyle kabul edilmesini istedi. Bu konuda son kararı Mahkeme Heyeti verdi ve Başbakanlığın davaya katılma talebi kabul edildi. Davada Başbakanlığı Av. Evrim Akın Yazgan temsil edecek.

DURUŞMA TARİHİNE İTİRAZ
Mahkeme Heyeti’nin 16 maddelik ara kararından tahliye kararı çıkmazken, Ege Ordu Komutanlığı’ndan darbe gecesi hakkında hazırlanan raporun istenmesine, eksik olan dijital materyallerin tamamlanmasına, darbe girişimi gecesi 11. Komando Tugay Komutanlığı’ndan her türlü aracın giriş çıkışlarının durdurulmasıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı’ndan emir gelip gelmediğinin sorulmasına karar verildi. Önce 24 Nisan olarak belirlenen bir sonraki duruşmanın tarihi, o tarihte cezaevinde görüş günü olması nedeniyle avukatların yaptıkları itiraz dikkate alınarak 26 Nisan 2017 olarak değiştirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı