REKLAMI GEÇ

Darbeci askerler davasında tahliye yok

Darbeci askerler davasında tahliye yok

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili askerlere yönelik açılan 44’ü tutuklu 64 sanıklı davanın 2. duruşması tamamlandı. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde, işadamları davasıyla yarımşar gün sürdürülen duruşmada gece 24.00’te ara karar açıklandı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürdürülen davanın ara kararında tahliye çıkmadı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 3 Mart 2017 Cuma, 09:30

Bir haftadır devam eden ve 100’e yakın tanığın dinlendiği, 100’e yakında tanığın da talimatla ifadelerinin okunduğu duruşmaya, geriye kalan son tanık olan Ahmet Ülgen’in 15 Temmuz ile ilgili bilgilerine başvurulmasıyla başlandı. Mahkeme başkanı, Ülgen’in ifadesinden sonra talimatla ifade veren tanıkların anlattıklarını okudu. Duruşma, iddia makamının işlenen suçların katalog suçlar kapsamına girmesi nedeniyle tahliye taleplerinin reddini istemesi, sanık ve avukatlarının tahliye talepleriyle devam etti. Savunma tarafının taleplerinin dinlenmesi yaklaşık 7 saat sürdü.

15 Temmuz’un 11. Komando Tugay Komutanı Kamil Özhan Özbakır, makamında yapılan aramada ele geçirilen ve Bylock tespit edilen cihazla ilgili itirazda bulundu, “Cihazın bulunduğu rafı hiç kullanmadım. Parmak izi tespiti ve seri numarasının belirlenmesini talep ediyorum” dedi.

Özbakır’ın avukatı ayrıca, eğitim faaliyetlerinin darbe gününe denk gelmesi nedeniyle müvekkilinin bu işin içine çekilmeye çalışıldığını öne sürdü.

Savunma avukatlarından bazıları mahkeme heyetine, tutuklamaların amacını aştığı, cezalandırmaya vardığı yönünde itirazlarda bulundu. Tutuklu sanıklardan Celil Basıkar, “Ben ve bölüğüm adına söz alıyorum. Ben ve buradaki arkadaşlarım komutanların şahsi çıkarları ve ihtirasları doğrultusunda planladıkları eğitim faaliyetlerinin kurbanlarıyız. Kalkışmanın içinde olmadığımı ispatlamak için daha ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Tek suçum komutanlarımın emirlerine uymaktır” diyerek mahkeme heyetine tepkilerini ilettiğinde, duruşma salonunda soğuk havalar esti.

PROTOKOL DİNLENMEYECEK
Mahkeme Başkanı saat 23.30’da duruşmaya ara verdi. Tekrar oturumda açıklanan kararda ise tahliye çıkmayınca sanıklar ve yakınları hayal kırıklığı yaşadı.

Mahkeme heyeti, Tugay Komutanı Kamil Özhan Özbakır’ın talebi olan dijital rapor ve tutanaklarının incelenmesine, vali, emniyet müdürü, milletvekili ve belediye başkanının dinlenme taleplerinin reddine, sanıklardan Ahmet Ali Akın, Yusuf Acar, Kazım Coşkun, Vedat Somer ve Şadan Kınıt’ın taşınmazları üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasına, sanıkların üzerlerine atılan suçların 5271 Sayılı CMK’nun 100. maddesine dayanan suçlardan ve kaçma şüphelerinin bulunmasından dolayı tahliye taleplerinin reddine karar verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı