REKLAMI GEÇ

Mahkemeden Bank Asya sorusu

Mahkemeden Bank Asya sorusu

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara’ya götürülmek üzere Çardak Havaalanı’na giden askerlerle ilgili açılan davaya bakan Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Bank Asya hesaplarıyla ilgili bilgi isteyecek. Bu konuda Bank Asya ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne yazı yazılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ocak 2017 Pazar, 08:55

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), 15 Temmuz’daki hain girişimiyle ilgili açılan ve 41’i tutuklu 60 askerin sanık olarak yargılandığı davada ilk duruşma 14 celsede tamamlanırken, davaya bakan Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, bazı sanıkların Bank Asya’da hesapları bulunduğuna ilişkin bilgiler üzerine bu konuda araştırma yapılmasına karar verdi.

KAHRAMANMARAŞ’A SORULACAK
Mahkeme, Bank Asya’ya müzekkere yazılarak, sanıklar Hacı Ahmet Öz, Harun Türkmenoğlu ve Ali Ünal’a ait hesap olup olmadığının, hesap varsa açılış ve kapanış tarihleri ile hesap hareketlerinin bildirilmesini isteyecek.

Ayrıca Harun Türkmenoğlu’nun savunması sırasında, “Bank Asya ile ilgili hesabı öğrenciyken, Kahramanmaraş Belediyesi’nin toplu taşıma araçlarına binişte kullanılan kartlarla ilgili bu bankayla çalışması nedeniyle hesap açmıştım” ifadesini kullanması üzerine mahkeme, ilgili belediyeye yazı yazılarak böyle bir zorunluluk olup olmadığının sorulmasına karar verdi.

BYLOCK ARAŞTIRMASI
Bu arada mahkeme, sanıklardan Muhammet Ekinci’nin eşi adına kayıtlı görünen ve örgütün şifreli haberleşme programı bylock uygulamasının kullanıldığı belirtilen cep telefonuyla ilgili GSM operatöründen bu hatla ilgili sözleşme aslının istenmesini de kararlaştırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı