REKLAMI GEÇ

Bylock’çu ablalara tahliye yok

Bylock’çu ablalara tahliye yok

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik operasyonlarda gözaltına alınan ve tutuklanan 7’si tutuklu 20 bayan sanığın yargılanmasında ilk duruşma tamamlandı. 7 firari sanığı da bulunan davanın ilk duruşmasında tahliye kararı çıkmadı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 19 Temmuz 2017 Çarşamba, 16:32

FETÖ/PDY’nin sohbet toplantılarına katıldıkları, Bylock kullandıkları ve örgüte destek sağladıkları gerekçesiyle haklarında silahlı terör örgütü üyeliği suçlarıyla dava açılan 7’si tutuklu toplam 20 bayan sanığın yargılanmasında ilk duruşma tamamlandı. Ara karar veren Mahkeme, tutuklu 7 sanığın tahliye talebini reddetti.

7’si tutuklu, 13’ü tutuksuz, 7’si firari toplam 27 sanığı bulunan davanın ilk duruşması, EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz Pazartesi günü başlamıştı.

İlk duruşmada sanıkların kimlik tespitleri yapıldı, savunmaları alındı, avukatlarının tahliye talepleri dinlendi. Duruşmaya sanıklar, avukatları ve birinci derece sanık yakınları alındı.

Tutuklu sanıklar haklarındaki terör örgütü üyeliği suçlamaları ve Bylock kullanımını reddetti. Tutuklu sanıklardan A.A. çalışırken özel bir pansiyonda kaldığını ve Bylock’u burada arkadaşı H.K.’nin yüklediğini söyledi. A.A. “Bir GSM firmasındaki avantajlı paket nedeniyle arkadaşıma hat almıştım. Arada bir benim telefon cihazımı da kullanıyordu. Ben Bylock programını 15 Temmuz’dan sonra basından öğrendim” dedi.

Tutuksuz sanıklardan A.H.Ç. ise kendi adına olan telefon ve GSM hattını damadının kullandığını, 15 senelik damadına güvendiği için bu durumda olduğunu belirtti.

Mahkeme Heyeti, sanıklar A.K. A.A. E.B.T. M.E. M.Y. F.K. ve S.A.nın tahliye taleplerini reddederken, suçun işlendiği yönünde kuvvetli şüphenin bulunmasını gerekçe gösterdi. Davanın 2. duruşması 12 Aralık 2017’de yapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı