REKLAMI GEÇ

Darbe gecesi aradıkları tek şey şalterdi

Darbe gecesi aradıkları tek şey şalterdi

Darbeci yarbay, emrindeki askerler ile o gece Çardak Havaalanı’nda bir tek şeye odaklandı. İndirilmesiyle havaalanını zifiri karanlığa gömen şalterdi aradığı. Bulabilseydi Kayseri’den gelen uçaklarla Ankara’ya asker gönderecekti. Girilmedik bina bırakmamasına rağmen amacına ulaşamayınca pes etti ve beraberinde getirdiği sivil giysileri üzerine çekip firar etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ocak 2017 Salı, 09:19

Darbeci askerler davasına Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada savunma yapan isimlerden birisi de 11. Komando Tugayı’na bağlı Söke Garnizonu’nda üsteğmen olarak görev yapan Oğuz Ay’dı.

Ay’ın savunma sırasında verdiği bilgiler, darbecilerin Denizli’den Ankara’ya uçakla asker gönderebilmek için gece boyunca uğraş verdiğini, ancak Vali Ahmet Altıparmak’ın emriyle şalterin indirilmesi ve elektrik trafosunun devre dışı bırakılmasının amaçlarına ulaşmalarını engellediğini ortaya çıkardı.

FİRARİ YARBAY, ASKERLERLE 30-40 DAKİKA ŞALTER ARAMIŞ
Savunmasında şalteri bulabilmek için yapılan aramaları tüm detaylarıyla mahkeme heyetine anlatan Oğuz Ay, “Fahrettin Yarbay bana ‘2 kol asker hazır et’ emrini verdi. Askerler hazır olunca da aracına bindi ve kendisini takip etmemizi istedi. Bina bina dolaştık. Binaların birinden çıkıp diğerine girdik. Karşılaştığı sivillere bir şeyler soruyor, onlar da yol tarif ediyordu. Gittiğimiz bir binanın kapısı kapalı olunca camını ya kendisi kırdı ya da yanındakilere kırdırdı. Buradan içeriye girdi, içeriye cep telefonuyla ışık tutulmasını istedi. İtfaiyecilere gitti, onlara şalter ve trafonun yerini sordu. Böylece 30-40 dakika gezdik ama şalterin yerini bulamadı. En son çıkarken gördüğüm yerin kule olduğunu düşünüyorum” dedi.

Darbe girişimi yapılan gece Denizli’deki kilit isimlerden olan ve henüz yakalanamayan Fahrettin Demir’in elindeki 2 cep telefonuyla sürekli görüşmeler yaptığını söyleyen Ay, bunlardan birisinde konuştuğu kişiye “Şalteri bulamadık, ışıkları açamıyorum ve uçakları indiremiyoruz” dediğini ve kendisine “etrafta trafo binası var mı bak” emrini verdiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı