REKLAMI GEÇ

FETÖ darbeci askerler davasında kilit isim o yarbay

FETÖ darbeci askerler davasında kilit isim o yarbay

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili askerlere yönelik açılan 44’ü tutuklu 64 sanıklı davanın 2. duruşması EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 27 Şubat 2017 Pazartesi, 16:32

Sabah saatlerinde aynı salonda işadamlarına yönelik davanın görülmesi nedeniyle bugün öğleden sonra sürdürülen duruşmada tanıkların dinlenmesi işlemin sürüyor. Davanın başından beri olduğu gibi bugün de tanıklar ifadelerini verdikçe 15 Temmuz gecesinin Denizli ayağında firari Yarbay Fahrettin Demir ön plana çıkıyor.

Duruşmanın bugünkün celsesinde 11. Komando Tugay Komutanlığı 1. Tank Bölük Komutanı Yılmaz Uzun, o gece haber merkezi nöbetçisi olan İkmal Astsubay Elvan Tokmak, Harekat Merkezi Nöbetçisi Astsubay Aysel Çınar ve Santral İşletmeni Uzman Çavuş Atakan Üçyıldız tanık olarak dinlendi.

15 Temmuz gecesi Haber Merkezi’nde nöbet görevinde bulunan İkmal Astsubay Elvan Tokmak, darbe gecesi havaalanında polislere ateş açılması emrini verdikten sonra firar eden Yarbay Fahrettin Demir ile ilgili bilgiler paylaştı.

Astsubay Tokmak, Yarbay Demir’in o gece haber merkezine ulaşacak bütün emirlerin sadece kendisine verileceği yönünde verdiği emri hatırlatarak, “Nöbetime başladıktan sonra Fahrettin Demir beni çağırttı ve haber merkezine gelecek tüm emirlerin sadece kendisine getirilmesi gerektiğini söyledi. Ben de nöbetçi amiri Adem Yüzbaşı’ya iletmem gerektiğini söyleyince ‘Kesinlikle hayır. Bana getireceksin başka kimse görmeyecek. Ege Ordu Komutanlığı’na bile haber verilmeyecek’ şeklinde emirler verdi. Saat 22.35’te Genelkurmay’dan Harekat Yıldırım mesajı geldi. Çıktı almaya çalıştık, yazıcı bozuk. Aysel Astsubay’ı aradım, teknisyen bulundu ve çıktı alındı. Fahrettin Demir’e yazıyı teslim ettik. İmza atması gerekiyordu ama atmadan yukarı çıktı. Biz de bu saatten sonra gelen Yıldırım Harekat ve karşı yöndeki Ege Ordu’nun emirlerini Tugay Komutanımızın emir astsubayına verdik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı