REKLAMI GEÇ

O komutanları derdest etmeyi konuşmuşlar

O komutanları derdest etmeyi konuşmuşlar

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara’ya götürülmek üzere “eğitim faaliyeti” adı altında askeri konvoyla Çardak Havaalanı’na taşınan birliklere başından sonuna kadar emir komuta eden ve o gecenin Denizli’deki en önemli 3 isminden 2’sinin derdest edilmek istendiği, ancak yeterli destek sağlanamayınca vazgeçildiği ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ocak 2017 Pazar, 09:00

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açılan ve 42’si tutuklu 60 sanıklı davanın duruşmalarında ikinci hafta da geride kaldı. Yapılan 10 celsede 24’ü tutuklu, 6’sı adli kontrol uygulamasıyla tutuksuz olarak yargılanan 30 sanık savunma yaptı.

Duruşmalarda sanıklar, savunma yaparken, ifadelerle o geceye dair bilinmeyenler de aktarılıyor. Bunlardan birisi de darbe girişiminin Denizli’deki en üst düzeydeki rütbelilerden ve sorumlularından olan Söke Garnizonu eski Komutanı Erol Akman ile 11. Komando Tugayı eski Kurmay Başkanı Fahrettin Demir’in derdest edilmesiyle ilgiliydi. Ancak, bazı subayların bu yöndeki teklifinin destek bulmaması üzerine harekete geçilmediği ortaya çıktı.

UYKUDAN UYANDIRIP SÖYLEMİŞ
Duruşmada savunma yapan Birant Yönel, “16 Temmuz’da sabaha karşı Üsteğmen Hüseyin Önüt, beni ve Yüzbaşı Celil Basıkar’ı uyandırıp “Fahrettin Demir ve Erol Akman’ı derdest edip edemeyeceğimizi sordu. Uyku sersemliğiyle cevap vermedik. Akman ve Demir bu durumu fark etmiş olmalı ki, bizleri 150 metre kadar ileriye alıp bağlantımızı kesti” dedi.

YÖNEL’E “NEDEN ONLARLA KALDIN?” SORUSU
Birant Yönel’in bu savunması üzerine söz alan sanık Celil Basıkar, “Gece derdest etmeyi konuştuklarımızın yanında neden kaldın?” sorusunu yöneltti. Bu soruya Yönel, “Kulede yaşananları bilmediğim ve konusu suç teşkil eden emirler almadığım için derdest etmeyi anlamlandıramadım. Bu sebeple orada kaldım” yanıtını verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı