REKLAMI GEÇ

Yurtdışındaki FETÖ okullarını ziyaret eden ve ders veren siyasetçileri açıkladı

Yurtdışındaki FETÖ okullarını ziyaret eden ve ders veren siyasetçileri açıkladı

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davada savunma yapan dönemin Teknoloji Fakültesi Dekanı Ahmet Çetin Can, bir dönem rektör olarak çalıştığı yapıya ait olduğu bilinen Gürcistan ve Azerbaycan’daki üniversiteleri birçok üst düzey siyasetçinin ziyaret ettiğini hatta Burhan Kuzu’nun ders verdiğini söyledi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 23 Haziran 2017 Cuma, 12:23

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davanın ilk duruşması sürüyor. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yeni kurulan ve ilk FETÖ davası olan 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada 73’ü tutuklu toplam 115 sanık yargılanıyor. Hüseyin Bağcı ve Hasan Herken ve Hasan Kaplan, Kudret Gezer, Muzaffer Topçu ve Kenan Çoyan’ın ardından, bir dönem Pamukkale Üniversitesi’nin yanı sıra yurtdışındaki FETÖ okullarında rektör olarak görev yapan Ahmet Çetin Can savunma yaptı.

“PAÜ’DE HUZURSUZDUM, GİTTİM”
1997 yılında Pamukkale Üniversitesi’ndeki huzursuzluk nedeniyle teklif aldığı Azerbaycan Qafqas Üniversitesi’nde görev yaptığını, tekrar Türkiye’ye döndükten sonra Gürcistan Uluslararası Karadeniz Üniversitesi’nden aldığı rektörlük görevini de aynı nedenlerle kabul ettiğini belirten Can, “Pamukkale Üniversitesi’nde bütün derslerimi profesörler elimden aldı. Yardımcı doçent iken malzeme yorulması konusunda verdiğim dersi Prof. Mehmet Yüksel, makine elemanları dersini de Prof. Hikmet Rende elimden aldı. Bunlar doçent yardımcısı olarak 5 yıl emek verdiğim derslerdi. Bu yüzden yurt dışından gelen teklifleri kabul ettim” dedi.

BURHAN KUZU DERS VERMİŞ
Gürcistan ve Azerbaycan’da çalıştığı üniversitelere birçok üst düzey siyasetçinin ziyaretlerde bulunduğuna dikkat çeken Ahmet Çetin Can savunmasının devamında, “Bülent Arınç, Suat Kılıç, Kadir Topbaş, Burhan Kuzu gibi üst düzey siyasetçilerin ziyaretleri oluyordu. Hatta Burhan Kuzu 1998 yılında Qafqas Üniversitesi’nde ’15 günde paket program’ dediğimiz bir dönemlik ders anlatmıştır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı