REKLAMI GEÇ

Savunma sırası Kaplan’da

Savunma sırası Kaplan’da

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki yapılanmasına yönelik açılan davanın ilk duruşmasında Hasan Herken’in savunmasını tamamlarken, yine silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasıyla yargılanan Hasan Kaplan’ın savunmasına geçildi. Kaplan savunmasında Bağcı’ya yönelik suçlamalarda bulunuyor.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 19 Haziran 2017 Pazartesi, 18:02

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davanın ilk duruşması sürüyor. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yeni kurulan ve ilk FETÖ davası olan 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada 73’ü tutuklu toplam 115 sanık yargılanıyor.

Çoğu akademisyen ve idari personelden oluşan sanıklar, FETÖ/PDY adına üniversitede örgütlenme içinde yer almak ve silahlı terör örgütü üyeliği suçlarıyla yargılanıyor. FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan Hasan Herken’in savunmasını tamamladığı duruşmanın 6. gününde savunma sırası, 15 Temmuz öncesi PAÜ’de rektör yardımcılığı ve Yapı İşleri Daire Başkanlığı görevlerinde bulunan Hasan Kaplan’a verildi.

“ÖNCE FİŞLEDİ SONRA DA TUTUKLANMAMA NEDEN OLDU”
Hakkında iddialarda bulunan tanıkları ‘proje isimler’ olarak gördüğünü belirterek savunmasına başlayan Kaplan, şahsı ile ilgili geçen ifadelerde bahsedilen eylemlerden hiç birinin suç unsuru taşımadığını belirtti. Asılsız beyanlarla meslek kariyerini ve itibarını kaybettiğini söyleyen Hasan Kaplan, “Rektör yardımcılığı ve yapı işleri daire başkanlığını yaptığım Hüseyin Bağcı beni böyle bir yapı ile ilişkilendirmiş ve fişleyerek önce açığa almış, sonra da yalan beyanları ile tutuklanmama neden olmuştur. Tutuklanma sürecimde en önemli etken Hüseyin Bağcı’nın savcılık ifadesidir. Ancak 08.08.2016’da verdiği dilekçe ile bu ifadelerini değiştirmiştir. Yani şu an benim ifadelerimle mahkemenize verdiği ifadesi örtüşmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı